Εξαπατούσε εστιάτορες με το πρόσχημα ότι θα φέρει... Σαουδάραβες να δειπνήσουν

Εξαπατούσε εστιάτορες με το πρόσχημα ότι θα φέρει... Σαουδάραβες να δειπνήσουν

Θύμα του «μαϊμού» καπετάνιου θαλαμηγού μιλά στο protothema.gr για την εμπειρία του

ekso-saudaraves
Όταν το τηλέφωνο του Χανιώτη επιχειρηματία Αντώνη Γοναλάκη, χτύπησε πριν από περίπου μια εβδομάδα, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άκουγε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια την χαρακτηριστική βαριά φωνή του ίδιου ανθρώπου ο οποίος τον είχε εξαπατήσει υφαρπάζοντάς του χρήματα. Τότε του είχε παρουσιαστεί ως διοργανωτής ιατρικού συνεδρίου, ο οποίος θα έφερνε στην ταβέρνα του κ. Γοναλάκη γιατρούς για να δειπνήσουν, γεγονός που δεν συνέβη. Τώρα παρουσιάστηκε ως καπετάνιος πολυτελούς θαλαμηγού που μετέφερε Σαουδάραβες κροίσους που ήθελαν να φάνε στην ψαροταβέρνα του στον Κίσσαμο Χανίων.

Ο επιχειρηματίας κ. Γοναλάκης ακούγοντάς τον απατεώνα να του λέει τα ίδια λόγια που του είχε πει πριν από τρία χρόνια προκειμένου να τον εξαπατήσει και να του υφαρπάξει χρήματα, αποφάσισε να δώσει τέλος στη δράση του, ενημερώνοντας την αστυνομία. Ο επιχειρηματίας μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε πως παγίδεψε τον επιτήδειο ο οποίος επί δέκα ολόκληρα χρόνια παρέμενε ασύλληπτος, παρ' όλο που είχε κάτι παραπάνω από τον... μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη με 11 καταδίκες για πλήθος αδικημάτων. «Πριν από τρία χρόνια με είχε πάρει τηλέφωνο λέγοντάς μου ότι είναι γιατρός και ότι θα έρθει με 25 επιστήμονες από όλη την Ευρώπη να φάνε στην ψαροταβέρνα μου. Μου είχε ζητήσει τότε ροφούς, αστακομακαρονάδες και ό,τι καλύτερο από ψάρι είχα. Μου είχε ζητήσει να του κάνω μια προσφορά και ενώ τα βρήκαμε στα χρήματα, μου λέει ότι αυτοί οι επιστήμονες πίνουν ένα συγκεκριμένο κρασί από τη Σαντορίνη από μια μικρή κάβα στην οποία έχει μόνο αυτός πρόσβαση και θα έπρεπε να του καταθέσω 300 ευρώ ως μια μικρή συμμετοχή.

Πράγματι πείστηκα και του κατέθεσα με ταχυδρομική επιταγή στα ΕΛΤΑ τα 300 ευρώ. Όταν ήταν να γίνει το δείπνο αυτός δεν εμφανίστηκε ενώ είχε κλείσει το κινητό τηλέφωνο και δεν τον βρήκα ποτέ. Τότε θυμάμαι είχα ετοιμάσει το τραπέζι για τα 25 άτομα και μάλιστα είχα διώξει δέκα παρέες νομίζοντας ότι θα έρθουν οι επιστήμονες. Όταν όμως πέρασαν οι ώρες κατάλαβα ότι είχα ξεγελαστεί και ότι αυτός που μου είχε τηλεφωνήσει ήταν απατεώνας», λέει για την περιπέτεια που είχε πριν από τρία χρόνια ο κ. Γοναλάκης ο οποίος όμως είχε συγκρατήσει στη μνήμη του την χαρακτηριστική βαριά φωνή του απατεώνα.

saudaraves_2
O Χανιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Γοναλάκης (αριστερά) με τον πατέρα του


«Πριν από μια εβδομάδα χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο και ακούω έναν άνδρα να μου λέει ότι είναι ο καπετάν Μανώλης από μια θαλαμηγό και ότι φέρνει Σαουδάραβες για να φάνε στο μαγαζί μου. Μόλις ακούω τη φωνή, τα αυτιά μου σηκώθηκαν σαν του λαγού όρθια. Ο άνθρωπος αυτός μου είπε ότι θα ερχόταν στις 4 Οκτωβρίου με τη θαλαμηγό που μετέφερε Σαουδάραβες και να του ετοιμάσω χταπόδια, αστακούς, μακαρονάδες και να του δώσω μια προσφορά. Εγώ τότε πήγα στην αστυνομία και την ενημέρωσα. Όταν αυτός με ξαναπήρε ήμουν στην αστυνομία όπου άκουσαν τη συνομιλία μας και μου είπε ότι αυτοί οι Σαουδαράβες πίνουν έναν εκλεκτό και μοναδικό κρασί από τη Γαλλία το οποίο μόνο αυτός μπορεί να βρει και θα πρέπει να έχω μια μικρή συμμετοχή καταβάλλοντας το ποσό των 300 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή. Εγώ πήγα στα ΕΛΤΑ και με τις υποδείξεις της αστυνομίας κατέθεσα 3 λεπτά του ευρώ. Αυτός με πήρε τηλέφωνο και με ρώταγε αν έβαλα τα χρήματα και εγώ του έλεγα ναι 300 ευρώ. Αυτός τότε πήρε τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ Κισσάμου εδώ σε εμένα και τους έκανε φασαρία. Η υπάλληλος από τα ΕΛΤΑ είχε ενημερωθεί από την αστυνομία και του ζήτησε να μιλήσει με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο οποίο βρισκόταν αυτός. Εκείνος είπε ότι είναι στα ΕΛΤΑ στο Βραχάτι Κορινθίας. Τότε ο διοικητής εδώ της αστυνομίας ενημέρωσε τον αντίστοιχο διοικητή και αυτός συνελήφθη».

Ο 57χρονος απατεώνας εξαπατούσε ιδιοκτήτες εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο και είχε καταφέρει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος είχε διαπράξει περισσότερες από 50 απάτες με την ίδια μέθοδο! Μόνο για το αδίκημα της απάτης, εκκρεμούσαν σε βάρος του συνολικά έξι καταδικαστικές αποφάσεις, δυο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου και από μια των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Βόλου και Ιωαννίνων, καθώς και άλλες δυο, μια του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας για κλοπή και απάτη και μια του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για απάτη και απατηλή πρόκλησης βλάβης.

Ωστόσο, εξακριβώθηκε ότι εκκρεμούσαν και αποφάσεις για άλλα αδικήματα και συγκεκριμένα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου για απόδραση κρατουμένου, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για εμπρησμό, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας για κλοπή και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης για υπεξαίρεση, καθώς και μια διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου για δόλια αποδοχή παροχών! Ο 57χρονος φυγόποινος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Η προανάκριση συνεχίζεται καθώς εκτιμάται ότι θύματά του έχουν πέσει και άλλοι επιχειρηματίες εστίασης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξανά «αντιμέτωπες»: Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Έφτασε και η Έφη

Δικαστής στη Βραζιλία μπλόκαρε το υγειονομικό πάσο με αναφορές στους Εβραίους και τον Χίτλερ!

Δικαστική διαμάχη Μαργαρίτας Θεοδωράκη - Νίκου Κουρή: Σήμερα η απόφαση για το επίθετο «Θεοδωράκης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης