Έγκλημα στη Μεσαρά: Πώς «έσπασε» ο δολοφόνος του 39χρονου - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στην ομολογία

Έγκλημα στη Μεσαρά: Πώς «έσπασε» ο δολοφόνος του 39χρονου - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στην ομολογία

Συνελήφθη ένας ακόμη Ρουμάνος που φιλοξενούσε οι 27χρονος εργάτης - Πώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

mesara-fonos34
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου κτηνοτρόφου στη Μεσαρά, μετά και την ομολογία του 27χρονου Ρουμάνου εργάτη ότι τον σκότωσε.

Μετά τον 27χρονο, που εργαζόταν για περίπου 4 χρόνια στα πρόβατα του θύματος, διαμένοντας στην κτηνοτροφική μάντρα, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη Ρουμάνο, 31 ετών, που φιλοξενούσε ο καθ' ομολογίαν δράστης, που κατηγορείται ως συνεργός στη δολοφονία, επειδή προμήθευσε στον φυσικό αυτουργό το όπλο του φόνου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 27χρονος επικαλέστηκε ως κίνητρο της δολοφονίας τόσο οικονομικούς λόγους όσο και προσωπικούς, καθώς υποστήριξε ότι το θύμα του συμπεριφερόταν βίαια. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχει και διαφορετικό κίνητρο.

Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στην ομολογία

Ο Ρουμάνος εργάτης ισχυρίστηκε στις αρχές ότι δέχθηκε και ο ίδιος πυρά από τον δολοφόνο του κτηνοτρόφου και αφεντικού του, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά του και τον έθεσαν υπό στενό κλοιό. Σε αντίθεση δε με τους άλλους μάρτυρες, δεν τον άφησαν να απομακρυνθεί από το Α.Τ. Φαιστού.

Οι αρχές αξιολογούσαν με πολύ προσοχή τα όσα έλεγε ο 27χρονος, καθώς εμφανίστηκε ως αυτόπτης μάρτυρας. Αν και ο ίδιος προσπάθησε να στήσει το σκηνικό της δολοφονίας, υπήρχαν αντιφάσεις ανάμεσα στην κατάθεσή του στις αρχές και στην αυτοψία.

Πλέον αυτών, οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν για το γεγονός ότι το θύμα δεν αιφνιδιάστηκε από την επίθεση, παρότι είχε τρία σκυλιά στην ιδιοκτησία του, που θα αντιδρούσαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθησαν, σήμερα (24.08.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι.

Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης