Στην Αθήνα ο 32χρονος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν: «Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Στην Αθήνα ο 32χρονος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν: «Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Τα λόγια του Αγκαγιάν Φαρχάντ που έφυγε από το χάος της Καμπούλ

5360315__1_
«Είμαι παρά πολύ ταλαιπωρημενος», τα πρώτα λόγια του 32χρονου Έλληνα πολίτη, Αγκαγιάν Φαρχάντ, ο οποίος φυγαδεύτηκε από την Καμπούλ, που την τελευταία εβδομάδα έχει βυθιστεί στο χάος, και επέστρεψε, με ασφάλεια, στην Ελλάδα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Έλληνας από το Αφγανιστάν βίντεο η δήλωση του

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο νεαρός άντρας ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.
ellinas-afganistan__4_
ellinas-afganistan__1_

Κλείσιμο
«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση, την πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ και το υπουργείο Εξωτερικών που με βοήθησαν να γυρίσω πίσω υγιής», είπε στο protothema.gr ο Έλληνας πολίτης.
ellinas-afganistan__2_

Ο Γιώργος Αρναούτης, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος παρέλαβε τον 32χρονο διερμηνέα και φωτογράφο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μίλησε στο protothema.gr.

Αεροδρόμιο /Γιώργος Αρναούτης


«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και στη συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που επιθυμεί τον επαναπατρισμό του και είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο υπουργός εξωτερικών κ. Δένδιας έδωσε εντολές στις αρχές του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ ώστε να προχωρήσουμε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Και πράγματι αυτό έγινε, μεταφέρθηκε με ασφάλεια κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες από την Καμπούλ στον Ισλαμαμπάντ», δήλωσε. 

Αεροδρόμιο / Γιώργος Αρναούτης , αναπληρωτής εκπρόσωπος ΥΠΕΞ


«Εκεί τον παρέλαβαν άτομα της πρεσβείας και έμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν καθώς και την οικογένεια που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πολύ το τελευταίο διάστημα», προσέθεσε ο κ. Αρναούτης.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Ερντογάν: Διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή Ταλιμπάν - Δύσης, συμπλέει με την Αθήνα για το μεταναστευτικό

Αφγανιστάν - Βίντεο: Γονείς δίνουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα περάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης