Ποινική δίωξη κατά των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC

Ποινική δίωξη κατά των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC

Για τα αδικήματα της «απάτης επί δικαστηρίω» και της «ψευδούς κατάθεσης» διώκονται πλέον οι νόμιμοι εκπροσώποι της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC, μετά από μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα

areios_pagos2
Νέα τροπή προσλαμβάνουν οι σχέσεις της μεγαλύτερης λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC), συμφερόντων της παλαιστίνιας οικογένειας Χούρι, με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα  και τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το διαγωνισμό του 2016 σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Και αυτό πέρα από την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Παππά από τη Βουλή για παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στρεφόταν κατά των υπευθύνων της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Χούρι, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας «Τοξότης», συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία ήταν εικονική.

Δεν παρέλειπε να συνδέσει ευθέως την επίμαχη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016 αποδίδοντας κεντρικό ρόλο στον υπουργό της τότε Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Χαρακτηριστικά ο  Χρήστος Καλογρίτσας στο πολυσέλιδο υπόμνημά του που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα, απέδιδε στον Νίκο Παππά το ρόλο «οργανωτή» ενός σχεδίου με φόντο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, που είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Επίσης, σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα το «σχέδιο που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς», είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου τού αποδίδει ότι «επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε».

Μάλιστα, επικαλούμενος τη νομοθεσία υπογραμμίζει ότι ο Νίκος Παππάς «με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζομένων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς».

Πάντα κατά τον Χρήστο Καλογρίτσα, το ίδιο πολιτικό πρόσωπο ήταν εκείνο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως "μπροστάρη", ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού.

Και όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (σ.σ.: ο υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».

Έτσι, με βάση την αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα, η δικογραφία διαβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία. Και προ ημερών η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Κατόπιν αυτών, η δικογραφία ως προς το σκέλος του Νίκου Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ενώ η δικογραφία για τους επιχειρηματίες, θα ερευνηθεί από την τακτική Δικαιοσύνη.


Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενημέρωση από Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά - Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων

Φωτιά στη Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Διάσπαρτες μικροεστίες, επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Φωτιά στη Σταμάτα: Είκοσι σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης