Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Οι φωτιές που μαίνονται στη χώρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Οι φωτιές που μαίνονται στη χώρα

Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια - Επί τόπου 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα - Νωρίτερα εκκενώθηκαν δύο οικισμοί και εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία - Σε ύφεση η φωτιά στον Βαρνάβα - Έφτασε στις αυλές σπιτιών, έκλεισαν δρόμοι

fwtia343
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε διάφορα σημεία της χώρας. Η πιο δυνατή φωτιά εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Εύβοια, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το απόγευμα, οδηγώντας στην εκκένωση δύο οικισμών, Νημποριό και Καγκαδαίοι, ενώ εστάλη και μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση των κατοίκων.

Βελτιωμένη είναι, πάντως, τις τελευταίες ώρες, η εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια, ενώ επί τόπου επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Νωρίτερα, τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν εννέα εναέρια μέσα

fwtia-evia1
fwtia-evia2
fwtia-evia3




Πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά, στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.  

Κλείσιμο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Βαρνάβα που προκάλεσε νωρίτερα ανησυχία, φτάνοντας στις αυλές σπιτιών και αναγκάζοντας κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Σε ύφεση και η φωτιά στην Ελευσίνα, η οποία νωρίτερα πλησίασε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ηράκλειο Κρήτης, όπου «σηκώθηκε» νωρίτερα ελικόπτερο, και σε Βόλο.

Μαίνεται, από την Παρασκευή, η φωτιά στη Λευκίμη Έβρου.

Στις 57 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 24ωρο, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχε ο Στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης στον Έβρο


Νέα Στύρα Ευβοίας (4)


Νέα Στύρα Ευβοίας (3)


Η φωτιά  στην Εύβοια ξεκίνησε κατά τις 14:00, στα Νέα Στύρα, και λόγω της έντασης των ανέμων, κατευθύνθηκε πολύ γρήγορα προς τα νοτιότερα. 

Νέα Στύρα Ευβοίας (2)


Μέχρι αργά το απόγευμα πραγματοποιούνταν από εννέα εναέρια μέσα ρίψεις, με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, να εκπέμπει μήνυμα αγωνίας, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο και για ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετούσε, νωρίτερα, με ελικόπτερο πάνω από το πύρινο μέτωπο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της πυρκαγιάς.



politikiprostasia


Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που έφταναν  μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.


Βαρνάβας - Φωτιά (3)


Βαρνάβας - Φωτιά (2)


Βαρνάβας - Φωτιά (1)


Μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα 10/07/2021

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, είναι σε ύφεση. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες. 

Δείτε βίντεο από το drone της ομάδας Ίκαρος, στον Βαρνάβα Αττικής: 



Επιχειρούσαν στο σημείο ισχυρές επίγειες δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το BERIEV-200. Την πυρκαγιά συντόνιζε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο. 

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα,  διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.


Αττική οδός προς Μέγαρα φωτιά 10/07/2021





Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

Ειδήσεις σήμερα

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Βαρνάβα - Νέα βίντεο από τη μάχη της κατάσβεσης στα Νέα Στύρα

Μύκονος: «Έσκασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση - Βίντεο και φωτογραφίες

Βίντεο-ντοκουμέντο από το κορωνοπάρτι στο Αιγάλεω - Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. και «τσουχτερό» πρόστιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης