Την ενοχή και των οκτώ κατηγορουμένων για περιστατικά βίας σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη ζήτησε η Εισαγγελέας έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων όπου εκδικάζεται η υπόθεσησε δεύτερο βαθμό.
Πρωτόδικα σε πέντε από τους κατηγορούμενους σπουδαστές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, σε άλλους τρεις το δικαστήριο επέβαλε κοινωνική υπηρεσία ενώ ο ένατος είχε κριθεί αθώος.
Οι περισσότεροι προέρχονται από την παρέα των Κρητικών που μετά την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη από την Γαλακτοκομική Σχολή αποκαλύφθηκε ότι βιαιοπραγούσαν εναντίον του.
Η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε την Τρίτη στα συμβάντα του 2015 και εξετάζοντας σαν μάρτυρα, καθηγήτρια στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, σημείωσε οτι «η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη».
«Με θλίβει να ακούω από καθηγήτρια που αρνείται τον ίδιο της τον τίτλο, να επικαλείται προσωπικά δεδομένα και να λέει ότι δεν τον ρώτησε για όλα. Με θλίβει να έρχονται στα δικαστήρια εκπαιδευτικοί και να λένε δεν ξέρω τι είναι bullying. O Bαγγέλης καθησύχασε τους γονείς του και άλλαξε δωμάτιο. Αντί να τιμωρηθούν εκείνοι τιμωρήθηκε το θύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το epirus-tv-news.
«Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες» πρόσθεσε η Εισαγγελέας.
Είναι χαρακτηριστικό πως, στην κατάθεσή της, η καθηγήτρια ανέφερε πως τις ώρες που εκείνη βρισκόταν στη Σχολή δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της περιστατικά και ούτε οι φύλακες είχαν καταγράψει κάτι στο βιβλίο όπου αναφέρονταν περιστατικά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε και θα γίνει γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.