Βαγγέλης Γιακουμάκης: «Αυτοί ευθύνονται», κατέθεσε η μητέρα του στο Εφετείο - Τι είπε για τα βασανιστήρια των Κρητικών

Βαγγέλης Γιακουμάκης: «Αυτοί ευθύνονται», κατέθεσε η μητέρα του στο Εφετείο - Τι είπε για τα βασανιστήρια των Κρητικών

Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τον θάνατο του φοιτητή στο Εφετείο - Τα βασανιστήρια που του έκαναν οι Κρητικοί - Τι είπε η μητέρα του για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε ο γιος της - «Το γιατί δεν μας μίλησε μας "τρώει" όλους» είπε - Πότε λύγισε

giakoymakis-diki-ena
Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην έναρξη της δίκης σε Β' βαθμό για τον θάνατο του γιου της, σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο οποίος μετπα την εξαφάνισή του, έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις είχε βρεθεί νεκρός σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορουμένους για περιστατικά βίας εις βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή. Οι γονείς του Βαγγέλη για μία ακόμα φορά βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, με τη μητέρα του να καταθέτει πρώτη.

Οπως είπε η κυρία Φρονιμάκη, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ο Βαγγέλης τον πρώτο χρόνο έμενε με τους Κρητικούς ενώ τον Μάρτιο του 2014 ενημερώθηκε η ίδια από την υπεύθυνη της Εστίας ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα. Σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο γιος της την καθησύχασε διαβεβαιώντάς την πως όλα ήταν καλά και ό,τι συνέβαινε ήταν στο πλαίσιο αστείων που κάνουν μεταξύ τους οι φίλοι.

«Ο Βαγγέλης δεν μας είπε την αλήθεια και μας παραπλάνησε ενώ για τα περιστατικά που συνέβαιναν μάθαμε από άλλα παιδιά της Σχολής», είπε η μητέρα του Βαγγέλη τονίζοντας πως ο γιος της έκανε παρέα με όλους και με τους συμπατριώτες του. Οι Κρητικοί όμως δεν ήθελαν να κάνει παρέα με άλλους και τον κατέκριναν γι' αυτό.

Η κυρία Φρονιμάκη στην κατάθεσή της ανέφερε πως ενημερώθηκε πως ο διευθυντής της σχολής γνώριζε τα πάντα για την κατάσταση που επικρατούσε. Οταν δε ο γιος της άλλαξε δωμάτιο οι Κρητικοί όπως είπε τον απομάκρυναν και τον φώναζαν «ρουφιάνο» στους διαδρόμους της σχολής και τον έδιωξαν από την παρέα τους ενώ μόνο δύο παιδιά από τη συγκεκριμένη παρέα του μιλούσαν.

Η οικογένεια του Βαγγέλη θεωρούσε αυτά τα παιδιά φίλους του όταν αναζητούσαν το παιδί και ενώ στην αρχή τους υποστήριζαν όταν άρχισαν να ανοίγουν στόματα απομακρύνθηκαν και τους ρωτούσαν τί μάθαιναν από άλλους.
itera-giakoumaki-6548
Κλείσιμο
Η κυρία Φρονιμάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί της (πέταγμα φρούτων, δέσιμο σε καρέκλα, σφαλιάρες, δέσιμο με πετσέτα και σύρσιμο, πέταγμα ζεστού νερού από καζάνι στο λαιμό του κ.α).

Η σταγόνα όμως, όπως σημείωσε, που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε το παιδί της να αλλάξει δωμάτιο ήταν όταν του έβαλαν χρώμα στο σαμπουάν. Όταν ρωτήθηκε από τους συνηγόρους γιατί τα άλλα παιδιά δεν μιλούσαν για όλα αυτά η κυρία Φρονιμάκη είπε πως δεν μιλούσαν γιατί φοβούνταν. Ο Βαγγέλης ήθελε να τα έχει καλά με όλους και με τους συμππατριώτες του, είπε.

«Αυτοί λένε ότι ήταν αστεία εγώ δεν ξέρω πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αστείο» τόνισε σε κάποιο σημείο της κατάθεσής της η κυρία Φρονιμάκη.

Ο Βαγγέλης ήθελε να τελειώσει τη σχολή και να φύγει και γι΄ αυτό δεν έλεγε τίποτα για να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Ηταν δυναμικός, κοινωνικός και όλα αυτά που έζησε του τα επέβαλλαν να τα υποστεί. «Το γιατί δεν μας μίλησε μας "τρώει" όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φρονιμάκη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του του είχε πει πως οι φίλοι δεν σε κάνουν να υποφέρεις συμπληρώνοντας πως στην Κρήτη ποτέ ο Βαγγέλης δεν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα. Οταν η μητέρα ανέφερε πως ότι και να αποδειχθεί στο τέλος ευθύνονται αυτά τα παιδιά προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσή της η μητέρα του ήταν ψύχραιμη ωστόσο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της όταν ένας από τους συνηγόρους έδειξε στην έδρα μία φωτογραφία που ήταν όλη η παρέα μαζί και, ένα βίντεο το οποίο φέρεται να τράβηξε ο Βαγγέλης, με τη μητέρα του από πλευράς της να ζητά να απομακρυνθούν και τα δύο καθώς δεν μπορούσε ούτε τη φωτογραφία να βλέπει, ενώ αρνήθηκε πως η φωνή που ακούγονταν στο βίντεο ήταν η φωνή του παιδιού της.

Με πληροφορίες από epirus-tv-news.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης