Δίκη Γιακουμάκη: «Έκανα τρεις μήνες να κοιμηθώ με αυτά που έπαθε ο αδερφός μου»
Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου, είπε στην κατάθεσή της τη Δευτέρα η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Ήταν εγκλωβισμένος σε μία παρέα από την οποία προσπάθησε να απομακρυνθεί, ανέφερε συμφοιτητής του
Συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας η εκδίκαση των 8 εφέσεων στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την κατάθεση της αδερφής του αδικοχαμένου φοιτητή να ξεχωρίζει.
Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα κι αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κοπέλα ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου [...] Ισως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου αισθανόταν άβολα. Άκουσα πολλά περιστατικά που δεν ήταν αστεία».
Η αδερφή του εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης για όσα βίωνε, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια και δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
«Είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τί έπαθε ο αδερφός μου. Έκανα εικόνα όλα τα περιστατικά σε βάρος του αδερφού μου και ανατρίχιαζα» πρόσθεσε.
Παράλληλα, κατέθεσαν και συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ένας εξ αυτών, ο Νίκος Δάβρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Βαγγέλης ήταν έναν καλοκάγαθο παιδί, ήρεμος και συζητήσιμος. Άξιζε να κάνεις παρέα μαζί του. Ηταν ένα παιδί που ήθελε να κάνει παρέα με όλα τα παιδιά, αλλά ήταν εγκλωβισμένος σε μία παρέα από την οποία προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά ήταν πάντα γύρω του. Ηθελαν να κάνουν τις αποκαλούμενες πλάκες τους».
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ήταν η συμπεριφορά του Βαγγέλη απέναντι σε έναν από τους κατηγορούμενους, ο Νίκος Δάβρης είπε πως ήταν φοβισμένος απέναντί του γιατί έδειχνε επιθετική συμπεριφορά. «Η παρουσία του ήταν τόσο επιβλητική που στο εστιατόριο πήγαινε και καθόταν με το ζόρι μαζί με τον Βαγγέλη».
Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και το περιστατικό με την ντουλάπα, με την πρόεδρο να ζητά από τον μάρτυρα να δώσεις λεπτομέρειες και τον ίδιο να καταθέτει πως ο Βαγγέλης ήταν κλεισμένος στη ντουλάπα και τραγουδούσε για να τον βγάλουν έξω. «Θα μπορούσε να πάθει ασφυξία. Αυτό δεν ήταν καθόλου αστείο».
«Ερχόταν το δωμάτιό μας ο Βαγγέλης, έκανε παρέα μαζί μας. Κάποια στιγμή είχε ανοιχτεί και μου είχε πει πως μία φορά τον είχαν δέσει και τον είχαν ξυρίσει με το ζόρι» ανέφερε.
Σε μια εποχή όπου το marketing επαναλαμβάνει τον βαρετό εαυτό του, η νέα Break και η καμπάνια που τη συνοδεύει έρχονται να αποδείξουν πως για να ξεχωρίσεις χρειάζεται τόλμη και αυθεντικότητα. Ένα υποδειγματικό case study, που συνομιλεί απροσποίητα με τη νέα γενιά και δείχνει πώς ένα brand μπορεί να εκσυγχρονιστεί και ταυτόχρονα να παραμείνει πιστό στις αξίες του.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.