Τα Euro της ζωής μας!

Τα Euro της ζωής μας!

Το καλοκαίρι του 2004 θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μας για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Τώρα που το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει εμείς απολαμβάνουμε, και πάλι όλοι μαζί, στιγμές, γεύσεις και αρώματα δημιουργώντας νέες αναμνήσεις.

86433433_m__1_
Sponsored Content

Τα γεγονότα του παρελθόντος μας σημαδεύουν, καθορίζουν τη ζωή μας και μας εμπνέουν συναισθηματικά. Ειδικά όταν πρόκειται για ανεπανάληπτες αθλητικές στιγμές που παρακολουθήσαμε και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί. Αρκεί μια μυρωδιά ή μια γεύση για να μας γυρίσει πάλι σε αυτές τις στιγμές, να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει όσα θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Όλα εκείνα που έχουμε μοιραστεί και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε με παρέες και αγαπημένους φίλους ταυτίζονται με αρώματα και γεύσεις, με τραπέζια κοινά και ποτήρια γεμάτα.

Αισθήσεις τόσο δυνατές που όχι μόνο ξυπνούν ανά πάσα στιγμή παλιές μνήμες αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν ευκαιρίες για καινούργιες, μοναδικές εμπειρίες. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν βάζουμε στα ποτήρια το τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης και ταξιδεύουμε γουλιά γουλιά σε παλιά και νέα ποδοσφαιρικά highlights.

Το αληθινό θαύμα
Κλείσιμο
Θα θυμόμαστε για πάντα τις μαγικές στιγμές που μάς χάρισε το αουτσάιντερ των αγώνων, δηλαδή η Εθνική μας, που υπό τις οδηγίες του Οτο Ρεχάνγκελ, γκρέμισε ένα ένα τα φαβορί της εποχής φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Πάνε 17 χρόνια από τότε που το «Πειρατικό» ξεκίνησε να πλέει στα πορτογαλικά γήπεδα. Μικροί και μεγάλοι τα θυμόμαστε όλα σαν να ήταν χθες. Από τα γκολ του Καραγκούνη και του Μπασινά που έφεραν την πρώτη νίκη, έως τον τελικό και την κεφαλιά του Χαριστέα που κάρφωσε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονταν μπροστά στην τηλεόραση. Ο καθένας μας είχε συγκεκριμένη θέση, έτσι για το γούρι. Τα τραπέζια στρώνονταν στο πι και φι, έρχονταν οι πρώτοι μεζέδες και τα ποτήρια γέμιζαν τσίπουρο. Όλα συντονισμένα και έτοιμα, σαν μικρή ιεροτελεστία, πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Το κλίμα ήταν εορταστικό από το πρώτο κιόλας ματς. Γουλιές, μπουκιές, τσουγκρίσματα, αγωνία για τις καθυστερήσεις, ξέφρενοι πανηγυρισμοί στα γκολ. Στο ημίχρονο γινόταν πάντα ο απαραίτητος ανεφοδιασμός. Γεμάτα μπουκάλια τσίπουρου διαδέχονταν τα άδεια, πλάι τους τοποθετούνταν ξανά τα απαραίτητα τσιμπολογήματα. Όλα πάλι στη θέση τους, πριν καν τελειώσουν οι διαφημίσεις και ο εκφωνητής επιστρέψει στο πόστο του.

Ήμασταν εκεί σε όλες τις φάσεις. Στον άθλο της ισοπαλίας με την παντοδύναμη Ισπανία, στον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Γαλλίας, στο γκολ του Δέλλα στην εκπνοή του αγώνα με την Τσεχία που έστειλε την ομάδα μας στον τελικό και όλους τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό. Ακόμα και τα δάκρυα του σημερινού σούπερ σταρ Ρονάλντο θυμόμαστε ο οποίος, πιτσιρικάς τότε, έβλεπε την ομάδα του που ήταν το μεγαλύτερο φαβορί να χάνει το τρόπαιο από το απόλυτο αουτσάιντερ, μέσα στην ίδια της την έδρα.

Από τότε κάθε φορά μαζευόμαστε με περισσότερο κέφι και ανυπομονησία για την επόμενη. Η χαρά του αθλητικού θεάματος και του μοιράσματος, είχε, έχει και θα έχει τη γεύση και τα αρώματα του αγαπημένου μας τσίπουρου.
22
Ξανά όλοι μαζί
Φέτος, το Euro είναι πάλι εδώ και έχουμε ήδη ξεκινήσει να το παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορεί η εθνική μας να απουσιάζει, αλλά εμείς θα είμαστε πάλι εκεί. Καθισμένοι με τους φίλους μας μπροστά στην τηλεόραση, με οργανωμένους μεζέδες και βεβαίως το δεκαράκι το καλό, το Δεκαράκι Ροδίτης!

Έτσι κι αλλιώς εκτός από την Εθνική Ελλάδος υπάρχουν κι άλλες ομάδες που συμπαθούμε, που πολλές φορές ταυτιζόμαστε μαζί τους και πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες τους. Σε κάθε παρέα υπάρχουν οι αγγλόφιλοι, οι φιλοιταλοί, αυτοί που είναι με τους Γερμανούς ή αυτοί που υποστηρίζουν την Ισπανία. Ολοι έχουμε πάντοτε λόγους να είμαστε με κάποια πλευρά του γηπέδου. Σε ένα πράγμα όμως καταλήγουμε ομόφωνα: κάθε ευκαιρία για να απολαύσουμε τη μαγεία της μπάλας μαζί με μια περιποιημένη τσιπουροποσία είναι ευπρόσδεκτη.

Γι αυτό επιλέγουμε το μονοποικιλιακό Δεκαράκι Ροδίτης που παράγεται από μία ροζέ ποικιλία που ευδοκιμεί στον Τύρναβο και ονομάζεται Αλεπού. Η αργή απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες με παραδοσιακές τεχνικές του δίνει ιδιαίτερα ισορροπημένα αρώματα λεμονιού και μελιού, μοναδικό χαρακτήρα και γεμάτη, μαλακή γεύση από την πρώτη ως την τελευταία γουλιά.

Ψητοί μεζέδες, φρέσκιες σαλάτες, τηγανητά κάθε λογής και μαριναρισμένα θαλασσινά είναι μόνο μερικά από τα νοστιμά που συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο το τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης.

Τώρα λοιπόν που άρχισε το Euro βάζουμε στο κέντρο το τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης και απολαμβάνουμε τα γκολ που θα γίνουν οι νέες αναμνήσεις μας.

Την οικογένεια τσίπουρο Δεκαράκι συμπληρώνουν τα επίσης μονοποικιλιακά Δεκαράκι Μοσχάτο και Δεκαράκι Μαλαγουζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης