Λήμνος: Έφτασε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού η βλέννα του Μαρμαρά

Λήμνος: Έφτασε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού η βλέννα του Μαρμαρά

Ο δήμος Λήμνου πήρε δείγμα από τις παραλίες του νησιού και αναμένονται τα αποτελέσματα - Συσκέψεις στο ΥΠΕΝ για το φαινόμενο της βλέννας στα παράλια της Λήμνου

δφσγδσφηξ
Με βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έχει γεμίσει η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται προς το παρόν στα παράλια της Ίμβρου

Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έκανε την εμφάνισή της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα στη Λήμνο. Πάντως, οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού δεν έχουν το ελάχιστο πρόβλημα.

limnos2


Από την πλευρά του ο δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, τόσο για το αν πρόκειται για την ίδια ουσία με αυτή στη θάλασσα του Μαρμαρά όσο και για το αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Korkulan oldu deniz salyası (müsilaj) Bozcaada'ya ulaştı...
Κλείσιμο


Συσκέψεις στο ΥΠΕΝ για το φαινόμενο της βλέννας στα παράλια της Λήμνου

Συνεχείς συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιούν από τις 7:30 το πρωί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης βλέννας που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας πρόκειται να ακολουθήσει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έρευνα: Και τρίτη δόση των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca φαίνεται πως θα χρειαστούν οι άνω των 65

Ο ρυθμός των εμβολιασμών «απειλεί» την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Ενοίκια 2020: Ποια ποσά δηλώνονται, ποια όχι, και πώς…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης