Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης: Με χτυπούσε αλύπητα με σιδερολοστό ο αγρότης

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης: Με χτυπούσε αλύπητα με σιδερολοστό ο αγρότης

Οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων είναι ενδεικτικές για τον βαθμό της βιαιότητας στη διάρκεια του ξυλοδαρμού - Μαρτυρίες για το περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr μέσα από την δικογραφία - «Τα χτυπήματα ήταν τόσο έντονα όπου αίματα από το θύμα εκτοξεύτηκαν στο φόρεμα της άλλης συναδέλφου», λέει γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης

peripoliko_
Mια ανέμελη καλοκαιρινή βόλτα πέρυσι τον Αύγουστο, στον Γαίο Παξών, εξελίχθηκε σε εφιάλτη. «Με χτύπησε με σιδερολοστό στο κεφάλι και παρόλο που έπεσα κάτω, συνέχισε άλλες πέντε φορές να με χτυπά», η κατάθεση του αστυνομικού που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από 50χρονο αγρότη αλβανικής καταγωγής συγκλονίζει.

Οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων είναι ενδεικτικές για τον βαθμό της βιαιότητας στη διάρκεια του ξυλοδαρμού.

Περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες για το περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr μέσα από την δικογραφία.

Ο Αλβανός αγρότης καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών από το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο αστυνομικός που από καθαρή τύχη δεν έχασε τη ζωή του, υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές του αστυνομικού: «Όπως περπατούσα στον παραλιακό δρόμο, είδα μια σκιά. Μετά μαύρισαν όλα και ξύπνησα στο έδαφος. Ξύπνησα αιμόφυρτος με πολλά τραύματα στο πρόσωπο».

Κλείσιμο
Ο αστυνομικός πίστευε αρχικά ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική.

«Είχε πρόθεση να με σκοτώσει», αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσής του για τον δράστη, προσθέτοντας ότι δεν πρόλαβε ούτε καν να τον δει.

Ο ρόλος δύο γυναικών-αυτοπτών μαρτύρων

Οι αυτόπτες μάρτυρες, δυο γυναίκες αστυνομικοί που συνόδευαν εκείνο το βράδυ το θύμα, έδωσαν στις Αρχές αναλυτικές περιγραφές που βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

«Με τη μεταλλική ράβδο 80 εκατοστών που κρατούσε στο χέρι του, κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με μανία», επισημαίνει στην κατάθεσή της μια εκ των δυο αστυνομικών που συνόδευαν το θύμα το εφιαλτικό εκείνο το βράδυ. 

«Τα χτυπήματα ήταν τόσο έντονα όπου αίματα από το θύμα εκτοξεύτηκαν στο φόρεμα της άλλης συναδέλφου», προσθέτει.

Αποτροπιασμό προκαλούν και τα λόγια της δεύτερη αστυνομικού: «Τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά που το αίμα εκτοξεύτηκε στο φόρεμα μου στο ύψος του στήθους, περίπου 1,50 εκατ. Το θύμα δεν παρουσίαζε καμία αντίδραση και έδινε την εικόνα ατόμου που είχε απολέσει».

Τα τρία χειρουργεία

Μέσα στον πόνο που κυρίευε τον αστυνομικό, η διαχείριση της επόμενης ημέρας ήταν το επόμενο δύσβατο μονοπάτι.

«Μετά την επίθεση, με παρέλαβε όχημα του ΕΚΑΒ, με μετέφερε στο κέντρο υγείας των Παξών, έκανα ράμματα στο κεφάλι και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της υγείας μου, διακομίστηκα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων», επεσήμανε ο αστυνομικός.

Η υγεία του βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από τη στιγμή που είχε σπασμένα οστά στα ιγμόρεια, στα ζυγωματικά και τη γνάθο, ενώ χρειάστηκε εώς και τρία χειρουργεία για να επανέλθει.

Ο αστυνομικός-θύμα δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει γιατί ο 50χρονος επιχείρησε με τόση μανία να τον σκοτώσει.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηγουμενίτσας, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δήθεν είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα από παλαιότερη σύλληψη του.

Ωστόσο οι μάρτυρες στο δικαστήριο δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα ο εν λόγω άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για άλλα αδικήματα.

Φωτογραφία του δράστη

blur
sidirolostos
astinomikos_4
astinomikos_2
astinomikos_3
astinomikos_1

Δείτε βίντεο: Παξοί: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε: Με χτυπούσε αλύπητα με σιδερολοστό ο αγρότης
Παξοί: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε: Με χτυπούσε αλύπητα με σιδερολοστό ο αγρότης



Ειδήσεις σήμερα: 

Εργασιακό, η επόμενη μέρα: Κέρδη και ζημιές μετράνε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Τετ α τετ Μπάιντεν - Πούτιν: Τα συμπεράσματα της συνάντησης, το δώρο και ο «καβγάς» των δημοσιογράφων

Πεθερά έσωσε τη νύφη της από τα χέρια του γιου της στην Ηλεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης