Χιλιάδες λαθραία προϊόντα καπνού σε Κομοτηνή και Λάρισα

Χιλιάδες λαθραία προϊόντα καπνού σε Κομοτηνή και Λάρισα

Τα εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά από έρευνες στις οικίες και στο όχημα των διακινητών - Συνελήφθη ένας ακόμη διακινητής που διέμενε παράνομα στη χώρα

Komotini-tsigara-kapnos
Απανωτά χτυπήματα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κομοτηνή, συλλαμβάνοντας σε δυο ξεχωριστές περιπτώσεις δυο Έλληνες με συνολικά 2.390 πακέτα τσιγάρων και 5.230 γραμμάρια καπνού.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του δράστη και κατέσχεσαν 1.370 πακέτα τσιγάρων και 89 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 450 γραμμαρίων, ενώ στην δεύτερη περίπτωση βρήκαν στο σπίτι του διακινητή 1.020 πακέτα τσιγάρων και 18 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 780 γραμμαρίων. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και οι δυο Έλληνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Με Ι.Χ. μετέφερε λαθραία καπνικά είδη στη Λάρισα

Ενημερωμένοι για τις παράνομες δραστηριότητες ενός Έλληνα ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και έστησαν μπλόκο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη Λάρισα, το βράδυ της Τετάρτης. Στον χώρο των αποσκευών βρήκαν 420 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και συνέλαβαν τον μεταφορέα, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν και 999,45 ευρώ προερχόμενα από τις πωλήσεις. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητό του και τα λαθραία προϊόντα που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ασφάλειας σταμάτησαν για έλεγχο έναν αλλοδαπό τον οποίον εντόπισαν να κινείται πεζός και μέσα στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του βρήκαν 30 συσκευασίες λαθραίου καπνού. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην χώρα και χωρίς βεβαίωση μετακίνησης, παραβιάζοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη - Οι «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται κοντά στο lockdown 

NASA: Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη - Τα 7 λεπτά του τρόμου 

Κακοκαιρία Μήδεια: Mάχη για να πάει το ρεύμα στα τελευταία 4.000 σπίτια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης