ΔΕΔΔΗΕ - «Μήδεια»: Μηδενική χρέωση Διανομής Δικτύου για τον Φεβρουάριο σε 85.000 νοικοκυριά

ΔΕΔΔΗΕ - «Μήδεια»: Μηδενική χρέωση Διανομής Δικτύου για τον Φεβρουάριο σε 85.000 νοικοκυριά

Το μέτρο ισχύει για  όσους  ταλαιπωρήθηκαν από διακοπές ρεύματος εν μέσω της  κακοκαιρίας , ανεξαρτήτως ενεργειακού παρόχου -  Είχε προηγηθεί επικοινωνία Μητσοτάκη με ΔΕΗ -  Η ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ - Λύνονται σταδιακά  , αλλά παραμένουν σε περιοχές της Αττικής, τα  προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

dionysos
Σε μια κίνηση αναγνώρισης των δυσκολιών που πέρασαν - κι εξακολουθούν να περνούν - λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, ο ΔΗΔΔΗΕ  αποφάσισε να προσφέρει έκπτωση που εκτιμάται από στελέχη του ότι θα φτάσει περίπου στο  10% του λογαριασμού για τον μήνα Φεβρουάριο , στους πελάτες του, που έμειναν χωρίς ρεύμα.  Η έκπτωση αφορά 85.000 νοικοκυριά , κυρίως στη βόρεια Αττική, που βρέθηκαν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες ή και μέρες, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. 

Όπως διευκρίνισε στο protothema.gr η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα , την σχετική ανακοίνωση έκανε ο  ΔΕΔΔΗΕ , προκειμένου να έχουν την έκπτωση όλοι όσοι ταλαιπωρήθηκαν από διακοπές ηλεκτροδότησης μέσα στην κακοκαιρία, ανεξαρτήτως ενεργειακού παρόχου

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.
Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.
Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Συνεχίζεται η μάχη της ηλεκτροδότησης

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως στη Βόρεια και Ανατολική Αττική αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, τα οποία, σε συνδυασμό με τις συνθήκες πολικού ψύχους, προκάλεσαν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Σημειώνεται πως σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και έχουν επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές ΕκάληΔιόνυσο, Αγ.ΣτέφανοΚρυονέριΆνοιξηΔροσιά και Κάλαμο.

Το σύνολο των νοικοκυριών , που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν  προβλήματα ηλεκτροδότησης εκτιμάται  πλέον σε λιγότερα από 7.000.







Ειδήσεις σήμερα: 

Σε επτά περιοχές στα βόρεια προάστια παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

«Αναγνώρισα αυτόν που πήγε να με σκοτώσει»: Συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί για τον serial killer της Κηφισιάς

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης