ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες

Σε αποθήκη της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ

maskes34
Ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ έχουν ήδη κατασχέσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες προστασίας τύπου «3Μ-N95», οι οποίες προορίζονται για υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, κατά τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων μασκών που βρέθηκαν σε αποθήκη ανατολικής ακτής κατά τη διάρκεια εφόδων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί της Εσωτερικής Ασφάλειας είχαν διερευνήσει υποθέσεις σε πέντε πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όπως είπε, περαιτέρω έφοβοι αναμένονται τo επόμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Stolen Promise», η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο από την Εσωτερική Ασφάλεια και τους κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς για τη διερεύνηση της απάτης που σχετίζεται με το Covid-19.

Οι ερευνητές ενημέρωσαν επίσης περίπου 6.000 δυνητικά θύματα σε τουλάχιστον 12 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, ιατρικών εγκαταστάσεων και άλλων φορέων που ενδέχεται να έχουν αγοράσει από αγνώστους προτρέποντάς τους να σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, ενθάρρυναν το ιατρικό προσωπικό και τις εταιρείες να μεταβούν στον ιστότοπο της εταιρείας 3Ms για συμβουλές σχετικά με τον εντοπισμό πλαστών μασκών.

«Όχι μόνο δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, πόσο επικίνδυνο είναι να εκτεθεί ένα άτομο χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό; Δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ερευνητές εισηγούνται να υπάρχει μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου

Υποχωρεί ο κορωνοϊός στη Βρετανία - Το τρίτο lockdown μείωσε σημαντικά τα κρούσματα

Απίστευτη καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια: Κατέρρευσαν δέντρα πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης