Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική, Σέρρες, Ήπειρο, Θεσσαλία - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τη νύχτα

Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική, Σέρρες, Ήπειρο, Θεσσαλία - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τη νύχτα

Πλημμύρισαν δρόμοι στο Μενίδι, πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων - Έπεσαν δέντρα σε Χαλάνδρι, Διόνυσο και Άγιο Δημήτριο - Προβλήματα στις Σέρρες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κοινότητα στη Λίμνη Πλαστήρα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

kakokairia-serres43
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Ασπροβάλτα έχει καταγράψει έως τις 19:00 της Δευτέρας, 131 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν η Ωλένη Ηλείας (104 χιλιοστά), η Αμφιλοχία (91 χιλιοστά), ο Πύργος (90 χιλιοστά) και η Ιθάκη (83 χιλιοστά).

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα:

Pinakas_vroxes



Πολλά προβλήματα στην Αττική - Ποτάμια οι δρόμοι στο Μενίδι

Πολλά προβλήματα παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικης εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr αρκετοί δρόμοι στο Μενίδι είχαν μετατραπεί σε «ποτάμια». Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία.

Κλείσιμο
Ήδη η Πυροσβεστικη έχει λάβει αρκετες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις Αχαρνές και στα Λιόσια όπως επισης και σε πολλά σημεία στα βόρεια προάστια. Παράλληλα από τους δυνατούς ανέμους κατέρρευσαν δέντρα στο Χαλάνδρι, στον Διόνυσο αλλά και στον Άγιο ΔημητριοΣε όλα τα σημεία σπεύδουν πυροσβέστες για να συνδράμουν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από το πρωί της Δευτέρας το κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχθεί 169 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας. 



Τις επόμενες ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Δείτε φωτογραφίες:
menidi1
menidi2
menidi3
menidi4
menidi5
menidi6
menidi7
menidi8
menidi9
menidi10
menidi11
Μενίδι



Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαίρια στις Σέρρες - Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν διάφοροι δρόμοι στις Σέρρες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Εκτεταμένες πλημμύρες σε επιχειρήσεις των Σερρών (4/1/2021)


Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο, που εξασφάλισε το protothema.gr, στην Πεντάπολη Σερρών τα προβλήματα από την κακοκαιρία έλαβαν τέτοια έκταση που η κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Σέρρες πλημμύρες


Η στάθμη του νερού ανέβηκε, δε, επικίνδυνα στον δρόμο.



Τα καιρικά φαινόμενα είχαν, ακόμη, ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα, αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια. Μάλιστα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

serres-_6_
serres-_1_
serres-_4_
serres-_5_


134951639_193852692480343_5468664513995843535_n
133974332_222883372791798_7792426164248962891_n
135015584_760908807846364_2531582365661321790_n


Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την καταιγίδα που «χτύπησε» τη Λήμνο

Λήμνος: Άνοιξαν οι ουρανοί πριν από λίγη ώρα πάνω από την Μύρινα



«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Χαλκίδα


Καταρρακτώδης βροχή και στην Χαλκίδα με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Σύμφωνα με το evima.gr από τη βροχή δημιουργήθηκαν και προβλήματα στην κίνηση, η οποία ήταν αυξημένη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους. 

Ανοιξαν... οι ουρανοί στην Χαλκίδα

Στο μεταξύ πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την κοινότητα Καρίτσης Δολόπων, που ανήκει στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Συναγερμός έχει σημάνει και στα Τρίκαλα, που έχει ανέβει η στάθμη στον ποταμό Ληθαίο, με τις αρχές να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Στην Ήπειρο, το κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, που δημοσίευσε φωτογραφίες, τα σοβαρότερα εντοπίστηκαν στον Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα καθώς έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με τις περισσότερες στην Δ.Ε. Πέτα, όπου ο δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατολισθήσεις και στον ορεινό όγκο. Πέραν των υποδομών του δήμου, ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές όπως το 
Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης ενώ ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.
epirus_kat
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να αποφεύγουν τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα, καθώς και να μην προσπαθούν να περάσουν από χειμάρρους. Από το βράδυ χιονίζει στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Μετσόβου, τη Βωβούσα Ζαγορίου, σε χωριά της Κόνιτσας, με το ύψος του χιονιού να φτάνει σε κάποιες περιοχές τα 40-50 εκατοστά. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται στο οδικό δίκτυο με τουλάχιστον 12 μηχανήματα για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν και στα Γιάννενα. Αν και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα, συσσώρευση υδάτων υπάρχει στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, που είναι κλειστός. Το βράδυ έκλεισε και η επαρχιακή οδός από τον Κατσικά προς την Καστρίτσα καθώς υπερχείλισαν τα νερά ρέματος στο ύψος μιας γέφυρας που υπάρχει στο σημείο, με το πρόβλημα να αποκαθίσταται άμεσα.

Πλημμύρες διαπιστώθηκαν και στη Θεσπρωτία, με ζημιές για τους καλλιεργητές μανταρινιών. Οι δήμοι της Ηπείρου αλλά και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κοινότητα στη Λίμνη Πλαστήρα

Η κοινότητα Καρίτση Δολοπών κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις, που δημιούργησε η κακοκαιρία στις 29 Δεκεμβρίου.

Βροχές και καταιγίδες και την Τρίτη - Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 προβλέπονται τις πρωινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 9 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στη συνέχεια από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.



Ειδήσεις σήμερα

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Δεν υπακούει στα μέτρα του lockdown

Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Ήπειρο και Θεσσαλία - Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Ληθαίο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης