Στο λιμάνι του Κατακόλου έφτασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το patrisnews.gr, το ιστιοπλοϊκό με τους μετανάστες (πιθανόν Κουρδικής καταγωγής) έμεινε ακυβέρνητο – νωρίς το απόγευμα – ανοιχτά των νήσων Στροφάδων όποτε κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη από το Κατάκολο και τη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με άλλες πηγές το σκάφος αναζητούνταν από τις λιμενικές αρχές για αρκετές ώρες, ύστερα από σχετική πληροφορία που είχαν. Το διμελές πλήρωμα επέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα στον ισχυρισμό του ότι είναι και αυτοί μετανάστες. Μετά τη ρυμούλκηση θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (για τον κορωνοϊό) και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Το σύνολο των μεταναστών θα μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν οι δέουσες εξετάσεις και εκεί θα αποφασιστεί που θα φιλοξενηθούν.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.