Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολείωντον Σεπτέμβριο, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε χθες, Παρασκευή, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, η οποία ξεκαθάρισε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.
Από τη μία, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα μαθήματα να διεξάγονται κανονικά με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, ενώ από την άλλη εξετάζεται και το σενάριο της εκ περιτροπής λειτουργίας, όπως συνέβαινε πριν λίγους μήνες.
Η τελική απόφαση, βέβαια, αναμένεται να ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε η κ. Γκίκα.
Με λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε κατοικίας, η προστασία του σπιτιού γίνεται πιο ευέλικτη, πιο ολοκληρωμένη και πιο απλή με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Eurolife FFH.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.