Δημοσκόπηση: Αγία Σοφία - Απογοητευμένοι οι πολίτες από τη στάση της ΕΕ και της Ρωσίας

Δημοσκόπηση: Αγία Σοφία - Απογοητευμένοι οι πολίτες από τη στάση της ΕΕ και της Ρωσίας

Το 53% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα, ενώ το 40% πως κάνει ό,τι μπορεί  για το θέμα της Αγίας Σοφίας -  Οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν, πιστεύουν επτά στους δέκα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση  της Interview για τη  Βεργίνα Τηλεόραση

agia-sofia
Βαθιά αγγίζει τους Έλληνες, το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως προκύπτει από τη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η εταιρεία Interview.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα και πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του, όπως πιστεύει το 80%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία το 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.

Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν, ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Συγχρόνως, σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.
Κλείσιμο
Annotation_2020-07-16_204038
Annotation_2020-07-16_204113
Annotation_2020-07-16_204130
Annotation_2020-07-16_204149

Ειδήσεις σήμερα

Τραμπ: Κατρακυλά η δημοτικότητά του - «Ξήλωσε» τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας

Μητσοτάκης: «Η απόφαση της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά δείχνει πώς αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες»

Κορωνοϊός: Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έρευνες για το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης