Περισσότερες δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος: Πώς θα πληρώσουμε - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

eforia_ar

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση - Σε οκτώ μηνιαίες δόσεις θα εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος, σε έξι ο ΕΝΦΙΑ - Έκπτωση 2% για όσους πληρώσουν εφάπαξ

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την πληρωμή σε δόσεις των φορολογικών υποχρεώσεων που ανεστάλησαν λόγω πανδημίας.

Παράλληλα προβλέπεται και η έκπτωση 2% για όσους πληρώσουν εφάπαξ.

Ειδικότερα προβλέπεται πως: «Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, με βάση τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 68 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) και οι υπόλοιπες επτά (7) μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα των επτά (7) επόμενων μηνών. Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η προθεσμία υποβολής παρατάθηκε με την υπ. αρ. Α 1156/2020 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών μέχρι την 29η Ιουλίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου του 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.

45. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών. Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση δύο τοις εκατό (2%).».

2. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4223/2013 (Α’ 287) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για το έτος 2020, εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: «Δεν είμαστε καν κοντά» στο να τελειώσει η πανδημία

Παραλήρημα τουρκικών ΜΜΕ για Σακελλαροπούλου: Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι

Μητσοτάκης: «Να είμαστε παράδειγμα και για την παγκόσμια συνεισφορά μας στην έρευνα για τον κορωνοϊό»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Δεξιος

Είμαστε μπροστά με 50% Τίποτε άλλο

Μητσος

Τελικά ότι ψηφίσεις στις εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι το ιδιο

2%

Σοβαρός?

lmargy

Το 2% είναι το αστείο της υπόθεσης. Τι θα γίνει με το 100% προκαταβολή φόρου, είναι η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η κατάσταση με τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τραγική και ασταμάτητα φορολογείτε, αρπάζετε "νομίμως" το 44% έως 58% του εισοδήματος του κάθε ελ. επαγγελματία. Κάντε κατασχέσεις και πάρτε τα λεφτά που σας λείπουν, έχετε φάει πολλά λεφτά. Αίσχος & Αποτυχία.

Ανωνυμος

Oλα τα εκαθαριστικα εχουν βγει χωρις την εκπτωση 2%.

Dvdr

Μήπως να περιμένεις να κάνουν τις αλλαγές; Μήπως λέω...

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ και ΚΥΝΙΣΜΟΣ

"«Οὐκ άν λάβοις παρά τοῦ μη έχοντος» ! " (Μένιππος) : ... Η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί Εκτός Τόπου και Χρόνου, με απίστευτο Κυνισμό και Αναισθησία, γι'αυτό και άρχισε (μετά την προδοτική Υποχώρηση έναντι της Τουρκιάς...) η Πτώση της στις νέες δημοσκοπήσεις, που σε ένα μήνα από τώρα θα πάρει και τη μορφή Άτακτης Κατρακύλας. Πολύ Κρίμα ...

κι έχεις και τους λάθρο

που δεν πληρώνουν τίποτα

Αλέξανδρος

2% έκπτωση. Σε χρήματα τα οποία προπληρώνουμε κατά 100% Γιά την επόμενη χρήση. Με μηδενικά εισοδήματα στον τουρισμό και κλειστά σύνορα. Δε νομίζω ότι είναι θράσος. Πρέπει απλά να νομοθετούν άνθρωποι που δεν έχουν έρθει σε επαφή με την πραγματική οικονομία.

dim

Οι εχοντες θα έχουν εκπτωση , Οι μη εχοντες κανονικα και εάν δεν μπορούν τα βαζουν όλα σε 12 με το αναλογο επιτοκιο επιβαρυνσης . Μπράβο πολύ ωραία

Έχων

Δεν φτάνει που θα πλερώσω εφάπαξ τη λυπητερή και δεν θα σέχω στο περίμενε και αν, γουριέσαι και από πάνω. Εσύ πρέπει να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, για το συριζαίος δεν το συζητάω.

κουβαρνταδες μου...

20€ στο χιλιαρικο! Μεγαλυτερο κινητρο ειναι που με 8 δοσεις θα πληρωνουμε καθε μηνα! Απο αγανακτηση θα αναγκαστουν πολλοι να πληρωσουν εφαπαξ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης