Τραγωδία στο Βόλο: Παραμένει υπό κατάσχεση το «χαλί» του λούνα - παρκ

Τραγωδία στο Βόλο: Παραμένει υπό κατάσχεση το «χαλί» του λούνα - παρκ

Μιλώντας στο protothema.gr η εκ των δικηγόρων της οικογένειας της άτυχης έφηβης, που έχασε τη ζωή της στο λούνα-παρκ, ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο πως στο ίδιο μηχάνημα κινδύνευσε το 2009 να χάσει την ζωή του εννιάχρονο κορίτσι

luna-park-koritsaki_2
Υπό κατάσχεση θα εξακολουθήσει να βρίσκεται το φονικό παιχνίδι «χαλί» που συνδέθηκε με την τραγωδία σε λούνα – παρκ στον Αλμυρό Βόλου και τον θάνατο της 13χρονης Σεραΐνα Χουλιαρά. Το τραγικό συμβάν είχε λάβει χώρα στις 30 Αυγούστου του 2019 και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η άτυχη έφηβη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο τσιμέντο του χώρου της εμποροπανηγύρεως Αλμυρού Βόλου, καθώς, σε μία περιστροφή του μηχανήματος «χαλί», στο οποίο ο χειριστής του είχε προσδώσει ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί στην θέση της. Το κορίτσι αφού «έφυγε» από τη θέση του από μεγάλο ύψος, κατέληξε πρώτα στο διπλανό, σε πολύ κοντινή απόσταση και εν λειτουργία μηχάνημα «ταψί», και στη συνέχεια στο έδαφος πίσω από αυτό.

Μετά το τραγικό συμβάν ακολούθησαν έρευνες ενώ το «χαλί» κατασχέθηκε από τις αρχές. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε υποβάλλει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, αίτηση άρσης κατάσχεσης του εν λόγω μηχανήματος στο οποίο έγινε το δυστύχημα τον Αύγουστο του 2019. Ωστόσο, η αίτηση της αυτή απερρίφθη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και ως εκ τούτου το μηχάνημα «χαλί» παραμένει υπό κατάσχεση.

Δικηγόρος της οικογενείας του άτυχου κοριτσιού: Tο μηχάνημα «χαλί» στερούνταν συντήρησης 

Μιλώντας στο protothema.gr η εκ των δικηγόρων της οικογένειας Χουλιαρά, κυρία Διαλεχτή Κοτζαμανίδου με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για άρση της κατάσχεσης του εν λόγω παιχνιδιού ανέφερε: «Η αίτηση απορρίφθηκε ορθώς, καθώς συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, τις συνθήκες επέλευσης του δυστυχήματος και το γεγονός ότι το μηχάνημα «χαλί» στερούνταν συντήρησης και επαρκών μέτρων ασφαλείας για τους επιβαίνοντες, ευχερώς κάποιος συνάγει το συμπέρασμα ότι η άρση κατάσχεσης και η εκ νέου θέση σε λειτουργία του μηχανήματος αυτού θα μπορούσε να οδηγήσει και σε νέο ατύχημα ή τραυματισμό επιβαινόντων παιδιών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο ίδιο μηχάνημα κινδύνευσε το 2009 να χάσει την ζωή του 9χρονο τότε κορίτσι, που μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε κωματώδση κατάσταση στο νοσοκομείο και μόνο χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών της κατάφερε να επιβιώσει. Η Σεραϊνα δυστυχώς δεν ήταν τόσο τυχερή».

Όπως δε σημειώνει η κυρία Κοτζαμανίδου η 9χρονη είχε πέσει με πανομοιότυπο τρόπο από το ίδιο μηχάνημα το 2009, ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία και από μεγάλο ύψος. Το παιδί είχε διακομισθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, με βαρύτατες κακώσεις σε όλο της το σώμα» αναφέρει η εκ των δικηγόρων της οικογένειας και προσθέτει: «Είχε μάλιστα υποβληθεί σε σπληνεκτομή, χειρουργική επέμβαση που κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς της απαραίτητη για την επιβίωση της. Για το ατύχημα αυτό η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει καταδικασθεί τελεσιδίκως και αμετακλήτως σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο».

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Η Ελλάδα ανοιχτή για τουρίστες από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «λουκέτο» τα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης