Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την αντικατάσταση των 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο που έχουν προσληφθεί αλλά δεν έχουν εκπαιδευτεί - Χρειάζεται «επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία»

xrisoxoidis-alex-arthro
Μήνυμα ασφάλειας από τα σύνορα του Έβρου έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  που βρέθηκε στην περιοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας», ενώ προανήγγειλε την αντικατάσταση 400 συνοριοφυλάκων, που έχουν μεν προσληφθεί, αλλά δεν εκπαιδεύτηκαν, λόγω της πανδημίας.

«Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας "ανησυχεί" διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν», τόνισε, προσθέτοντας ότι «με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας».

«Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί», κατέληξε. 

Ο Χρυσοχοΐδης στην Αλεξανδρούπολη


Αναλυτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε:


Το ότι είμαι στον Έβρο σήμερα δεν αποτελεί είδηση πια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία.

Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του Πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία.

Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας «ανησυχεί» διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν.

Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι συνοριοφύλακες αυτοί και αναλάβουν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους.

Επαναλαμβάνω, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας.

Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές 2020: Ο «νέος χάρτης» των φετινών εξετάσεων - Τα νέα δεδομένα για τους υποψηφίους

Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία

Έγκλημα στη Σητεία: «Τη μία στιγμή έβαζα το καλτσάκι του παιδιού μου και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης