Kea Retreat: Ζεν & Μποέμ

Kea Retreat: Ζεν & Μποέμ

Γιόγκα, διαλογισμός, πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια, διαμονή σε πετρόκτιστες κατασκευές 400 ετών, καλό φαγητό, όλοι οι ένοικοι μια παρέα στο ίδιο τραπέζι: το «Kea Retreat», όνειρο ζωής του Ισραηλινού επιχειρηματία Ζβίκι Εσετ και της οικογένειάς του είναι ένα ολιστικό boutique hotel που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, τη γη με τη θάλασσα, το σώμα με το πνεύμα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kea-retreat34
Η πρώτη επαφή του Ζβίκι και της συζύγου του Aνάτ με την Κέα έγινε πριν από 30 χρόνια όταν είχαν έρθει μαζί με τους δυο γιους τους, Γιόνι και Ούριελ, για διακοπές. Ιδιοκτήτης εστιατορίων από κάθε κουζίνα του κόσμου, καταστημάτων deli προϊόντων, αρτοποιείων κ.τ.λ. με έδρα το Τελ Αβίβ, η απόκοσμη ηρεμία και απλότητα που βίωσε στο παλιό μοναστήρι της Καστριανής με φόντο τον μπλε ορίζοντα ήταν γι' αυτόν μια πρωτόγονη εμπειρία που έμελλε να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του. Ο έρωτας με το νησί ήταν κεραυνοβόλος και μαζί με την Ανα αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την αστική ζωή τους στο Ισραήλ και να βιώσουν την εμπειρία της απλότητας και της ηρεμίας στο άγριο τοπίο της Κέας.
__Kea-Retreat_Digital_0643-copia
Ο Ζβίκι Εσετ (κέντρο) με τους γιους του Γιόνι (αριστερά), γενικό μάνατζερ και υπεύθυνο για τα προγράμματα γιόγκα, και Ούριελ, που μεγαλουργεί στην κουζίνα

Οι συνθήκες όμως τότε στο νησί δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και το ζευγάρι αποφασίζει τελικά να ζήσει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη Νέα Ζηλανδία. Η οικογένεια ρίζωσε εκεί για 10 χρόνια στη διάρκεια των οποίων ο Ζβίκι ασχολήθηκε με τον ξενοδοχειακό τομέα ανοίγοντας και διευθύνοντας ξενοδοχεία και εστιατόρια, η Ανάτ σπούδασε ψυχοθεραπεία, ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός έγιναν και για τους δυο τους κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
_Kea-Retreat_Digital_0314-copia
Πέτρα, ξύλο, το μεγαλοπρεπές κυκλαδίτικο λευκό και το υδάτινο στοιχείο κυριαρχούν στους χώρους του «Kea Retreat», ένα συγκρότημα φιλοξενίας που μετουσιώνει το slow living και τη βιωσιμότητα προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία ζωής
kea-retreat__4_
kea-retreat__2_

Κλείσιμο
Ολα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα ήταν πάντα μέρος των διακοπών της οικογένειας, αφού το ζευγάρι νιώθει βαθιά συνδεδεμένο με τον ελληνικό πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, ακόμα και την κουζίνα, γεγονός που αργότερα, όταν πια η οικογένεια επέστρεψε στο Τελ Αβίβ, ενέπνευσε τη δημιουργία ενός ακόμα εστιατορίου στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το περίφημο «Greco» με κόνσεπτ καθαρόαιμα ελληνοκεντρικό. Φέτος το καλοκαίρι, ο ανικανοποίητος έρωτας με την Τζια κατέληξε σε αίσιο γάμο, αφού επιτέλους η οικογένεια κατάφερε να στήσει στην παραλία Ψαθί ένα ολιστικό boutique hotel που συνδυάζει την ξενοδοχειακή διαμονή, τα καθημερινά προγράμματα γιόγκα και τη διακεκριμένη διατροφή με άξονα τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι».
_Kea-Retreat_Digital_0044-copia
kea-retreat__1_
_Kea-Retreat_Digital_0261-copia
kea-retreat__7_
kea-retreat__6_

Οι γιοι του Ζβίκι, έχοντας κληρονομήσει το ίδιο πάθος για τον τόπο και τον ελληνικό πολιτισμό, είναι οι δύο πυλώνες του καταλύματος, αφού ο Γιόνι είναι ο γενικός μάνατζερ και υπεύθυνος για τα προγράμματα γιόγκα, ενώ ο Ούρι, εξαίρετος σεφ με εμπειρία σε διακεκριμένα εστιατόρια όπως το διάσημο «Noma» της Κοπεγχάγης με τα τρία αστέρια Michelin, είναι εκείνος που μεγαλουργεί στην κουζίνα προσφέροντας πιάτα βασισμένα αποκλειστικά σε εποχικά και τοπικά υλικά, τα περισσότερα κατευθείαν από τις ιδιόκτητες καλλιέργειες.

Περικυκλωμένο από αμπελώνες, ελαιώνες και περιβόλια και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το «Kea Retreat» μετουσιώνει το slow living και τη βιωσιμότητα προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία ζωής σε όσους αποζητούν νόημα και ψυχική ισορροπία διαμένοντας σε πετρόκτιστες κατασκευές 400 ετών («καθοικιές», όπως τις λένε οι ντόπιοι) διαμορφωμένες σε υπέρκομψα λιτά δωμάτια με ιδιωτικές βεράντες και υπαίθρια ντους. Με τους γήινους τόνους και τα φυσικά υλικά να ευνοούν την ηρεμία και τη ζεστασιά της διαμονής, οι ιδιοκατασκευές φέρουν την εμπειρία χρόνων των ντόπιων τεχνιτών, τα διακοσμητικά προέρχονται από απομεινάρια που βρέθηκαν εδώ και αξιοποιήθηκαν καλλιτεχνικά από τον Ισραηλινό Αβρί Ρετζέβ, ενώ κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και χαρακτήρα.
kea-retreat__5_
kea-retreat__3_

Η καθημερινότητα στο «Kea Retreat» κυλάει σε ρυθμούς ρελαντί συνδυάζοντας κολύμπι στο Ψαθί, καγιάκ σε απομονωμένες παραλίες, χαλάρωση στην πισίνα, πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια και επισκέψεις στην πρωτεύουσα μαζί με προγράμματα γιόγκα, διαλογισμού, χορού κι ένα καθολικό φάσμα θεραπειών -από υπνοθεραπεία και αγιουβέρδα μέχρι sound baths- από έμπειρους δασκάλους. Η δύση του ήλιου βρίσκει τους ενοίκους γύρω από το τραπέζι σαν σε κυριακάτικη ελληνική γιορτή, που ξεκινά από ζωηρές κουβέντες, γέλια και τσουγκρίσματα και καταλήγει σε ζάλους και αγκαλιές, μια εικόνα που οπτικοποιεί απόλυτα τη φιλοσοφία του «Kea Retreat», το μέρος όπου, όπως λένε και οι ιδιοκτήτες του, «ο Ζορμπάς συναντά τον Βούδα».
kea-retreat__8_
_Kea-Retreat_Digital_0257-copia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ