Ράνια Θρασκιά: H σημασία της αυτοφροντίδας

Ράνια Θρασκιά: H σημασία της αυτοφροντίδας

Ενα ταξίδι στις πηγές La Roche-Posay στη Γαλλία έγινε αφορμή για μια συζήτηση πάνω στην υγεία, στην ασθένεια και την ομορφιά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
thraskia
Γνωρίζουμε τη Ράνια Θρασκιά ως τηλεπαρουσιάστρια, όμως νιώθουμε μαζί της μια διαφορετική οικειότητα. Διαθέτει αυτή την αύρα του ανθρώπου που νιώθεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς. Τώρα πια έχει και πολυετείς σπουδές στην Ψυχολογία και διευθύνει το δικό της Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης. Με την καινούρια της ιδιότητα, ως συμβούλου ψυχικής υγείας, βρέθηκε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιαματικού κέντρου La Roche-Posay στη Γαλλία, της μεγαλύτερης δερματολογικής κλινικής στην Ευρώπη.
thraskia__1_
thraskia__7_

«Δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Εντυπωσιάστηκα. Στην κλινική νοσηλεύονται κάθε χρόνο 7.500 ασθενείς και είναι η μόνη που εφαρμόζει ειδικά πρωτόκολλα για την ανακούφιση των δερματικών προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών. Μια πολύ συχνή παρενέργεια των θεραπειών του καρκίνου είναι τα δερματικά προβλήματα, που κυμαίνονται από ξηροδερμία μέχρι εκτεταμένες ανοιχτές πληγές. Μέχρι τώρα αυτός ο τομέας ήταν παραγνωρισμένος. Κανείς δεν μιλούσε για το δέρμα, το θεωρούσαν λεπτομέρεια μπροστά στη σοβαρότητα της ασθένειας», επισημαίνει η ίδια.
thraskia__5_

Κλείσιμο
Ωστόσο αυτό τώρα αλλάζει. «Στο Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα για την ανακούφιση των καρκινοπαθών. Το ιαματικό νερό και τα εξειδικευμένα προϊόντα της εταιρείας σε συνδυασμό με συνεδρίες αυτοφροντίδας, όπως ψυχοθεραπεία και μακιγιάζ, πραγματικά βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος. Είναι τόσο αποτελεσματική η θεραπεία τους ώστε καλύπτεται από το γαλλικό σύστημα υγείας και συνταγογραφείται από γιατρούς σε όλη τη Γαλλία. Η υποστήριξη του ογκολογικού ασθενούς ώστε να φροντίσει τον εαυτό του, να τον περιποιηθεί, να τον ακούσει, να κοιτάξει μέσα του είναι αυτό που προσπαθεί η La Roche-Posay κι αυτό το οποίο πρεσβεύω κι εγώ στη δουλειά μου.
thraskia__2_
thraskia__6_

Η θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν τα πράγματα γύρω μας και μέσα μας δυσκολεύουν. Οχι μόνο επειδή μας βοηθάει να αισθανθούμε καλύτερα. Αλλά και γιατί όταν εκείνοι που νοσούν έχουν καλή ψυχολογική κατάσταση, όταν μπορούν να εκφραστούν, όταν νιώθουν τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης και του αγγίγματος και έχουν δίπλα τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται συναισθήματα, τότε έχουν καλύτερη πρόβλεψη ως προς την ίαση της ασθένειας».
thraskia__4_

Λέγεται ότι το 1369 εγκαταλείφθηκαν κοντά στις πηγές της La Roche-Posay κάποιοι τραυματισμένοι στρατιώτες με πληγές και έκζεμα. Οταν τους ξαναβρήκαν ήταν γιατρεμένοι χάρη στις επουλωτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού. Σήμερα οι θαυματουργός δράση του νερού που αναβλύζει από τη γη συνδυάζεται με τη δύναμη της αυτοφροντίδας για να θεραπεύσει αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK