Oικογένεια Μπάλντουιν: «Καυτά» σκάνδαλα και μια κηδεία

Oικογένεια Μπάλντουιν: «Καυτά» σκάνδαλα και μια κηδεία

Ο βίος και η πολιτεία μιας ισχυρής αλλά και διαχρονικά προβληματικής φαμίλιας του Χόλιγουντ έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς από τον Αλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα του φιλμ «Rust»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
baldwin-oikogeneia-arthro
Το Χόλιγουντ βρίθει διάσημων και φωτογενών οικογενειών. Χωρίς να μπορεί κανείς με βεβαιότητα να καταλήξει αν είναι το ταλέντο που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά ή απλώς πρόκειται για περιπτώσεις ξεδιάντροπου νεποτισμού και οικογενειοκρατίας. Οπως και να ΄χει, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Υπάρχουν φαμίλιες-στυλοβάτες της βιομηχανίας του θεάματος: οι Μπάριμορ, οι Τζίλενχαλ, οι Φόντα, οι Ντάγκλας, οι Σάδερλαντ, εννοείται οι Κόπολα και βέβαια εσχάτως οι Καρντάσιαν. Το δικό τους γενναίο μερτικό στον κινηματογράφο και στη σόουμπιζ κατέχουν φυσικά και οι αδελφοί Μπάλντουιν - τέσσερις, ζωή να ’χουν.

Παρότι το όνομα και οι καριέρες τους μάλλον τοποθετούν έναν μέσο θεατή στη χρονοκάψουλα στέλνοντάς τον κατευθείαν στα βαθιά 80s και 90s, οι γεννημένοι στη Νέα Υόρκη αδελφοί έγιναν ξαφνικά εξόχως επίκαιροι ξανά. Με τραγική αφορμή. Ο θάνατος της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς από το χέρι του πρωτότοκου γιου της οικογένειας, Αλεκ Μπάλντουιν, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στη Σάντα Φε έστρεψε και πάλι τα φώτα της οικουμένης στη χιλιοτραγουδισμένη φαμίλια. Η οποία σύσσωμη εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς της δολοφονημένης και μαζί τη στήριξή της στον πατριάρχη της. Μπορεί οι Μπάλντουιν να έχουν βρεθεί πολλές φορές στη δίνη της επικαιρότητας -για λάθος, σκανδαλοθηρικούς ή παραβατικούς λόγους-, όμως αναμφίβολα μόλις ξημέρωσε η πιο σκοτεινή μέρα τους.

Ο μεγάλος αδελφός

Ο 63χρονος Αλεκ Μπάλντουιν δεν είναι απλώς το πρωτότοκο παιδί που χαίρει του σεβασμού όλης της φαμίλιας, αλλά ενσαρκώνει τον δούρειο ίππο μέσω του οποίου τα αδέλφια του και οι επίγονοί τους κατάφεραν να διεκδικήσουν άλλοι μεγαλύτερη κι άλλοι μικρότερη καριέρα στη σόουμπιζ. Ιρλανδικής και γαλλικής καταγωγής, τα αδέλφια Μπάλντουιν -κατά χρονολογική σειρά ο Aλεκ, ο Ντάνιελ, ο Μπιλ και ο Στίβεν- μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν στο Λονγκ Aϊλαντ. Εχουν και δύο αδελφές, την Τζέιν και την Μπεθ, οι οποίες όμως κατάφεραν να κλείσουν τα αυτιά στις Σειρήνες του θεάματος.

Η μητέρα τους έχοντας να κουλαντρίσει έξι παιδιά αφοσιώθηκε στα οικοκυρικά, ενώ ο πατέρας τους, παλαίμαχος πεζοναύτης, εργαζόταν ως δάσκαλος στο τοπικό σχολείο. Το επάγγελμά του, λένε τα αδέλφια, τους έκανε από μικρούς να εξοικειωθούν με την αναγνωρισιμότητα. Ηταν γιοι του δασκάλου που έκανε και τον προπονητή ποδοσφαίρου και άρα σταρ τοπικής, έστω, εμβέλειας. Τα παιδικά χρόνια τους δεν ήταν πλουσιοπάροχα. Οι γονείς τους ίσα που τα έφερναν βόλτα και, όπως έχει αφηγηθεί ο Αλεκ, μπορούσαν να στερηθούν και τα πιο βασικά αγαθά για χάρη των παιδιών τους. Ανακαλεί ακόμα τη μέρα που ο πατέρας τους αποφάσισε να μην αγοράσει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, για να πάρει ένα σετ ρακέτες σε εκείνον και τον Ντάνιελ που ήθελαν να μάθουν τένις. «Οταν πέθανε το 1983 χτυπημένος από τον καρκίνο, πέθανε κι ένα κομμάτι μέσα μου», έγραφε το 2009 ο Αλεκ Μπάλντουιν.

Στις αρχές των 80s εκείνος είχε μόλις πάρει το βάπτισμα του πυρός στους πρώτους τηλεοπτικούς ρόλους του. Η επαγγελματική πορεία του ήταν εντυπωσιακά διαφορετική από εκείνη που είχε χαράξει τελειώνοντας το σχολείο. Ξεκίνησε να σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες, όμως στον δεύτερο χρόνο άλλαξε αντικείμενο και συνέχισε στην υποκριτική. Ηταν μια σοφή επιλογή, αν υπολογίσει κανείς πως πολλά-πολλά χρόνια μετά κατάφερε να αμείβεται με 300.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο της σειράς «30 Rock» - παρεμπιπτόντως, για τις θρυλικές μιμήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο «Saturday Night Live» αμειβόταν μόλις 1.400 δολάρια, γιατί απλώς έκανε κέφι να συμμετέχει, κερδίζοντας τελικά και ένα βραβείο Emmy. Μέσα από τη δουλειά γνώρισε έναν από τους μεγαλύτερους -και πιο θυελλώδεις- έρωτες της ζωής του, την Κιμ Μπέισινγκερ.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο του 1990 στα γυρίσματα του «Κυνηγώντας τη γυναίκα της ζωής μου», παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1993 και χώρισαν από τραπέζης και κλίνης επτά χρόνια μετά. Ομως, ούτε τραπέζι, ούτε κρεβάτι είχε μείνει όρθιο στο σπιτικό τους για να μοιράσουν, αφού ο χωρισμός ήταν επεισοδιακός και αρκούντως σκανδαλοθηρικός. Η πιο light εκδοχή υποστηρίζει πως στους καβγάδες του ζευγαριού υπήρχε σκηνική δράση με αντικείμενα να εκτοξεύονται εκατέρωθεν, ενώ η πιο hardcore λέει ότι ο Μπάλντουιν βιαιοπραγούσε κατά της Μπέισινγκερ. Εν τω μεταξύ, το 1995 είχαν αποκτήσει και την κόρη τους Αϊρλαντ, η οποία ιχνηλατεί στα βήματα των γονιών της ως μοντέλο του IMG και εκκολαπτόμενη ηθοποιός, με το πρώτο της εξώφυλλο σε ηλικία μόλις τριών ημερών. Τότε ο πατέρας της είχε γρονθοκοπήσει έναν φωτογράφο που είχε στήσει καρτέρι για να απαθανατίσει το ζευγάρι με τη νεογέννητη κόρη του.

Στα 11 της η Αϊρλαντ, η οποία, αν και μόλις 26 ετών σήμερα, έχει βεβαρημένο ιστορικό καταχρήσεων και απεξάρτησης, έγινε η πέτρα σε ένα ακόμα σκάνδαλο του πατέρα της, όταν το TMZ αποκάλυψε ένα μήνυμα που της είχε αφήσει στον τηλεφωνητή. «Είσαι ένα αγενές, απερίσκεπτο μικρό γουρούνι. Δεν δίνω δεκάρα αν είσαι 11 ή 12 ετών ή ότι είσαι παιδί, ή ότι ευθύνεται η μητέρα σου για τη συμπεριφορά σου. Με ταπείνωσες για τελευταία φορά με αυτό το τηλεφώνημα», της έλεγε. Το 2012 ο Μπάλντουιν είχε ξανά ραντεβού με την οικογενειακή ευτυχία. Παντρεύτηκε τη Χιλάρια Τόμας, με ισπανικές ρίζες, 26 χρόνια νεότερή του, δασκάλα γιόγκα, ταγμένη στον ευζωισμό.

Ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη μεταξύ τους σχέση η οποία θεμελιώνεται σε γερές βάσεις και βέβαια στα έξι παιδιά που έχουν αποκτήσει, αλλά στο γεγονός ότι η Χιλάρια είναι τόσο Ισπανίδα όσο, ας πούμε, η Χίλαρι Κλίντον. Τον μίτο της αλήθειας ξεκίνησε να ξετυλίγει το Buzzfeed, αμαυρώνοντας για μία ακόμα φορά την έξωθεν καλή μαρτυρία του Αλεκ Μπάλντουιν. Οχι δηλαδή ότι είχε ανάγκη τη χείρα βοηθείας της συζύγου του. Μια χαρά τα καταφέρνει μια ζωή και ο ίδιος να αυτοταπεινώνεται, όπως το 2011, όταν εξοστρακίστηκε από πτήση της American Airlines επειδή αρνήθηκε να διακόψει το παιχνίδι που έπαιζε στο κινητό τηλέφωνό του την ώρα της απογείωσης του αεροσκάφους.

Πρωτοσέλιδοι μπελάδες

Τίτλους σε εξώφυλλα, όμως, δεν γεννά μόνο ο Αλεκ Μπάλντουιν, αλλά και τα αδέλφια του, που δεν ακολούθησαν απλώς την υποκριτική καριέρα του, αλλά υιοθέτησαν και τα χούγια του. Το 1998 ο 61χρονος σήμερα Ντάνιελ Μπάλντουιν συνελήφθη να τρέχει γυμνός στους διαδρόμους του ξενοδοχείου «Plaza» της Νέας Υόρκης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Για χρόνια τα αστυνομικά τμήματα ήταν το δεύτερο σπίτι του, στα οποία περνούσε τις μέρες και τις νύχτες του είτε για κατοχή απαγορευμένων ουσιών είτε για κλοπές. Από το 1988 έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 130 ταινίες, έχει κάνει τρεις γάμους αλλά και δύο μακροχρόνιες σχέσεις με συμπρωταγωνίστριές του. Ευτυχώς που υπάρχει για να κλέβει τον τίτλο του μαύρου προβάτου από τον μεγάλο αδελφό του, ο οποίος μέχρι τα 27 του, όπως έχει πει, ήταν εθισμένος σε ουσίες.

Κλείσιμο
Εξίσου ταραγμένος είναι και ο βίος και η πολιτεία του 55χρονου βενιαμίν της οικογένειας Στίβεν Μπάλντουιν, του πατέρα της Χέιλι Μπάλντουιν, δηλαδή της συζύγου του Τζάστιν Μπίμπερ, και της Αλάια, η οποία επίσης διαπρέπει στην ανωτάτη μοντελική. Ο ίδιος έχει κάνει σειρές και ταινίες με τα καντάρια, είναι παντρεμένος με την ίδια σύζυγο από το 1990 -το λες και επιτυχία για Μπάλντουιν-, ενώ η αχίλλειος πτέρνα του είναι τα οικονομικά του. Στα τέλη των 00s ανακοίνωσε πως αδυνατούσε να αποπληρώσει τα 2,3 εκατ. δολάρια που χρωστούσε σε τραπεζικό δανεισμό. Μόνο ο Θεός μπορούσε να βάλει το χέρι του και να τον σώσει. Αυτό τουλάχιστον πίστευε ο ίδιος, αφού ήδη από το 2001, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, είχε την πολύ προσωπική επιφοίτησή του και αναγεννήθηκε ως ευαγγελιστής και το Instagram του βρίθει από σλόγκαν προσηλυτισμού. Το 2010 συμμετείχε στο βρετανικό «Celebrity Big Brother» -ομόσταβλος με την Ιβάνα Τραμπ- ενώ την άδοξη πορεία του στα reality συνέχισε και στο «Celebrity Apprentice» του Ντόναλντ Τραμπ ή αλλιώς του πολιτικού ινδάλματός του. Ο δημοκρατικών πεποιθήσεων Αλεκ έχει κόψει από το 2016 την καλημέρα στον αδελφό του λόγω του πολιτικού χάσματος ανάμεσά τους. Τα προσχήματα για τη φαμίλια σώζει ο 58χρονος Μπίλι Μπάλντουιν.

Αρχικά σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, αλλά έκανε κι εκείνος στροφή στην υποκριτική, αφού πρώτα ντεμπούταρε ως μοντέλο του Calvin Klein. Η καριέρα του είναι τουλάχιστον συμπαθητική -τον θυμάσαι μεταξύ άλλων και από τον ρόλο του στο «Gossip Girl»- και η ιδιωτική ζωή του μοιάζει με απάνεμο απάγκιο συγκριτικά με εκείνες των αδελφών του. Παντρεμένος από το 1995 με την τραγουδίστρια Τσάινα Φίλιπς (των Wilson Phillips) και πατέρας τριών παιδιών, o Μπίλι ζει μια μάλλον φιλήσυχη καθημερινότητα στη Σάντα Μπάρμπαρα, στο ίδιο μάλιστα συγκρότημα κατοικιών με την Ελεν Ντε Τζένερες και τη σύζυγό της Πόρσια Ντε Ρόσι. Σχεδόν σαν απόμαχος της ζωής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network