EURO 2020: Ποιοι παίζουν σήμερα - Πού θα δείτε τους αγώνες - Όλο το πρόγραμμα

EURO 2020: Ποιοι παίζουν σήμερα - Πού θα δείτε τους αγώνες - Όλο το πρόγραμμα

«Καίγονται» για το αποτέλεσμα Ισπανία και Πολωνία στον 5ο - Κινδυνεύει η κάτοχος του τίτλου, Πορτογαλία στον 6ο

cristiano_mbape
Τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή αναφορικά με την πρόκριση στον 5ο Όμιλο του Euro 2020, στη σημερινή τρίτη και τελευταία αγωνιστική. Σουηδία και Σλοβακία έχουν, για την ώρα, προβάδισμα, ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν, καθώς αντιμετωπίζουν Πολωνία και Ισπανία, αντίστοιχα, που ψάχνουν απεγνωσμένα τους τρεις βαθμούς.

Και στον 6ο Όμιλο, υπάρχουν εκκρεμότητες... πρόκρισης, με την Πορτογαλία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και την Ουγγαρία να αναζητά ένα... «θαύμα» για να τα καταφέρει.

5ος Όμιλος

Σλοβακία - Ισπανία 19:00 - ΑΝΤ1
Στάδιο Λα Καρτούχα, Σεβίλλη

Η ευφορία στη Σλοβακία έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας μετριάστηκε σε μεγάλο βαθμό έπειτα από την ήττα από τη Σουηδία, αλλά η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς είναι δεύτερη και κρατά την τύχη της στα... πόδια της. Ίσως και η ισοπαλία να της είναι αρκετή, δε θα είναι, όμως, στην Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας», έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες, χρειάζονται μόνο το «τρίποντο» για να βρεθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν «πεινασμένοι» για διάκριση και πόνταρε στη δύναμη της έδρας, μιας και ο αγώνας διεξάγεται στη Σεβίλλη.

Σουηδία - Πολωνία 19:00 - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
Στάδιο Αγίας Πετρούπολης, Αγία Πετρούπολη

Το πέναλτι του Εμίλ Φόρσμπεργκ έφερε τη Σουηδία στην κορυφή του ομίλου - έκπληξη κατά πολλούς. Ωστόσο, με μια ισοπαλία θα βρεθεί σίγουρα στους «16» η ομάδα του Γιάνε Άντερσον - αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια της - που στην επίθεση περιμένει πολλά από τον Αλεξάντερ Ισάκ και στην άμυνα ευελπιστεί να σταματήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Πολωνοί χρειάζονται μόνο τη νίκη, έπειτα από την ήττα-σοκ από τη Σλοβακία και την εμψυχωτική ισοπαλία με την Ισπανία, αν θέλουν να βρεθούν στους «16». Κι ο «Λέβα» θέλει όσο τίποτε άλλο να σκοράρει για να φτάσει τα τέσσερα (4) σε EURO αλλά και να προσπεράσει στη σχετική λίστα τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι. Στα συν για τον Πάουλο Σόουζα η επιστροφή του Γκρέγκορζ Κρικόβιακ αλλά και η πιθανή χρησιμοποίηση του Κάρολ Σφιντέρσκι στο αρχικό σχήμα.

6ος Όμιλος

Γαλλία - Πορτογαλία 22:00 - ANT1
Στάδιο Φέρεντς Πούσκας, Βουδαπέστη

Μία από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις στους ομίλους του EURO 2020, θα διεξαχθεί απόψε στη Βουδαπέστη. Η σημαντικότητα του αγώνα, δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι θα τεθούν αντιμέτωποι οι... εν ενεργεία παγκόσμιοι (σ.σ. Γαλλία) με τους πρωταθλητές Ευρώπης (σ.σ. Πορτογαλία) - σε μια επανάληψη του τελικού του Euro του 2016 - αλλά και στην κρισιμότητα που υπάρχει για το αποτέλεσμα.

Οι «πετεινοί» έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, καθώς ακόμη κι εάν ηττηθούν -και παράλληλα νικήσουν οι Γερμανοί του Ούγγρους- θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την... παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς σε περίπτωση ήττας και ταυτόχρονη νίκη των Γερμανών, η πρόκριση θα εξαρτηθεί από την κατάταξη στους άλλους ομίλους.

Γερμανία - Ουγγαρία 22:00 - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
Στάδιο Football Arena Μονάχου, Μόναχο

Η αποψινή (22:00) αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία στο Μόναχο, για τον ΣΤ΄ όμιλο του EURO 2020, συνιστά την πρώτη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων σε επίσημο αγώνα μετά από 67 ολόκληρα χρόνια. Για να βρει κανείς την προηγούμενη, πρέπει να γυρίσει το χρόνο στις 4 Ιουλίου του 1954, να ταξιδέψει νοερά ως τη Βέρνη και να μνημονεύσει ένα από εκείνα τα ελάχιστα ματς που έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Αναφορικά με το αποψινό παιχνίδι, η Γερμανία ανέκαμψε με εκκωφαντικό τρόπο από την ήττα από τη Γαλλία και, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην ισοφάριση της πιο βαριάς ήττας τους σε EURO, έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο. Ακόμα και μια ισοπαλία θα είναι αρκετή για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ώστε να βρεθεί στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά, ενώ υπάρχουν και οι τραυματισμοί που αφήνουν εκτός τον Τόμας Μίλερ και ίσως τους Ματς Χούμελς, Ιλκάι Γκιουντογκάν. Από την άλλη, οι Ούγγροι δεν έχουν να χάσουν κάτι. Ίσα-ίσα που με την ισοπαλία που απέσπασαν από τη Γαλλία πήραν και ψυχολογία. Η νίκη στο Μόναχο δεν είναι, προφανώς, κι ό,τι πιο εύκολο γι’ αυτό και ο Μάρκο Ρόσι ζήτησε από τους παίκτες του «να κάνουν το τέλειο παιχνίδι».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην Μολδαβή αθλήτρια του πόλο καταγγέλλει την αρπαγή του παιδιού της από Έλληνα πολιτικό μηχανικό

25 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα - Δείτε πού θα σημειωθούν καταιγίδες και πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK