Ψυχεδελική αναπαράσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη NASA

nasa

Τι αντιπροσωπεύει το κάθε χρώμα και σε ποια έκταση έχει εξελιχθεί το φαινόμενο - Σε ποιες περιοχές παράγονται τα περισσότερα επιβλαβή αέρια

Πόσο εκτεταμένη και σε ποιες περιοχές είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση στον πλανήτη; Ποιες ζώνες παράγουν τα περισσότερα αερολύματα; Ποια αέρια είναι τα πιο επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Η NASA, με μία ψυχεδελική αναπαράσταση, φανερώνει τον χάρτη των αερολυμάτων στον πλανήτη, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει την έκταση του προβλήματος, αλλά και την ποιότητα της ρύπανσης.


Το μπλε χρώμα αναδεικνύει το θαλάσσιο αλάτι που χτυπιέται από τις θύελλες των ωκεανών, ενώ το κόκκινο αντιπροσωπεύει τον μαύρο άνθρακα που εκπέμπεται από τις εκπομπές οχημάτων και εργοστασίων, καθώς και τις διάφορες πυρκαγιές που εξελίσσονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα σωματίδια σκόνης επισημαίνονται με μωβ.

Η εικόνα αποτελεί μία σύνθεση από λήψεις των δορυφόρων Terra, Aqua, Aura και Suomi. Κάθε τροχιά καταγράφει τα μικροσκοπικά σωματίδια από διαφορετική οπτική γωνία.

Υψηλές ποσότητες αερολυμάτων καταγράφονται σε διάφορες εποχές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Γης της NASA, υψηλά επίπεδα παρατηρούνται στη Νότια Αμερική καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τα δάση καίγονται σε μεγάλα έργα εκκαθάρισης γης στη λεκάνη του Αμαζονίου. Παρόμοια περιστατικά παρατηρούνται στην Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αφρική.

nasa1
nasa2

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επιστίμονας της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχει ατμωσφερικοί ρίπανσι είναι συνωμωσεία του Σόρος, του Εοσφόρου νεοταξίτες από το Αγρίνιο και εξογήινοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης