Φωτογραφίες: Η έκρηξη του Κιλαουέα όπως φαίνεται από το Διάστημα

kil24-main

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τον δορυφόρο, καθώς και θερμικές μετρήσεις από το υπέδαφος του ηφαιστείου στη Χαβάη

Φωτογραφικό υλικό μέσω του οποίου αναδεικνύεται το μέγεθος του φαινομένου έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη, διακρίνεται καθαρά από το Διάστημα, προσφέροντας μία καταπληκτική και μοναδική εικόνα για τη δύναμη της φύσης.

Με ειδικά όργανα, η Διαστημική Υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των θερμικών ανωμαλιών που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, ενώ το φαινόμενο βρίσκευαι σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερα δε, τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, όταν το Κιλαουέα εκτόξευσε λάβα και σκόνη σε ύψος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι πύρινοι θύλακες που έχουν σχηματιστεί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, δεν έχουν ξεσπάσει, γεγονός που ερμηνεύεται από τους γεωλόγους ως μία πιθανή σούπερ-έκρηξη στο αμέσως επόμενο διάστημα.

kil25-1
kil25-2
ki25-3


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xomateri

Η ιλιγγιώδης αύξηση των αποβλήτων σε όλη την υφήλιο εγείρει μια επιπρόσθετη απειλή για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον, τονίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη

3