Φωτογραφίες: Η έκρηξη του Κιλαουέα όπως φαίνεται από το Διάστημα

kil24-main

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τον δορυφόρο, καθώς και θερμικές μετρήσεις από το υπέδαφος του ηφαιστείου στη Χαβάη

Φωτογραφικό υλικό μέσω του οποίου αναδεικνύεται το μέγεθος του φαινομένου έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη, διακρίνεται καθαρά από το Διάστημα, προσφέροντας μία καταπληκτική και μοναδική εικόνα για τη δύναμη της φύσης.

Με ειδικά όργανα, η Διαστημική Υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των θερμικών ανωμαλιών που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, ενώ το φαινόμενο βρίσκευαι σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερα δε, τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, όταν το Κιλαουέα εκτόξευσε λάβα και σκόνη σε ύψος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι πύρινοι θύλακες που έχουν σχηματιστεί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, δεν έχουν ξεσπάσει, γεγονός που ερμηνεύεται από τους γεωλόγους ως μία πιθανή σούπερ-έκρηξη στο αμέσως επόμενο διάστημα.

kil25-1
kil25-2
ki25-3


Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

perivallon_everest

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, η κυβέρνηση του Νεπάλ, σε συνεργασία με φορείς του ορειβατικού κλάδου, διοργανώνει αυτή την εκστρατεία