Φωτογραφίες: Η έκρηξη του Κιλαουέα όπως φαίνεται από το Διάστημα

kil24-main

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τον δορυφόρο, καθώς και θερμικές μετρήσεις από το υπέδαφος του ηφαιστείου στη Χαβάη

Φωτογραφικό υλικό μέσω του οποίου αναδεικνύεται το μέγεθος του φαινομένου έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη, διακρίνεται καθαρά από το Διάστημα, προσφέροντας μία καταπληκτική και μοναδική εικόνα για τη δύναμη της φύσης.

Με ειδικά όργανα, η Διαστημική Υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των θερμικών ανωμαλιών που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, ενώ το φαινόμενο βρίσκευαι σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερα δε, τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, όταν το Κιλαουέα εκτόξευσε λάβα και σκόνη σε ύψος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι πύρινοι θύλακες που έχουν σχηματιστεί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, δεν έχουν ξεσπάσει, γεγονός που ερμηνεύεται από τους γεωλόγους ως μία πιθανή σούπερ-έκρηξη στο αμέσως επόμενο διάστημα.

kil25-1
kil25-2
ki25-3


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου