Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε οστό γνάθου ιχθυόσαυρου 205 εκατ. ετών

bonemain10

Το εύρημα ανήκει στο είδος Shonisaurus sikanniensis, το οποίο έφτανε τα 26 μέτρα μήκος και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη

Πριν από λίγο καιρό, παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα μεγάλο οστό, το οποίο ωστόσο δεν είχαν προσδιορίσει την προέλευσή του. Μήνες μετά, το μυστήριο λύθηκε. Το οστό που βρέθηκε στο Somerset προέρχεται από γνάθο ιχθυόσαυρου και συγκεκριμένα ενός Shonisaurus sikanniensis, ο οποίος έζησε πριν από 205 εκατ. χρόνια.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ενός ιχθυόσαυρου, ο οποίος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα ζώα πως έζησαν ποτέ στον πλανήτη. Ο Shonisaurus sikanniensis έφτανε σε μήκος τα 26 μέτρα και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, στην εποχή του.Το οστό γνάθου που βρέθηκε στο Somerset από τον παλαιοντολόγο De la Salle, αρχικώς εκτιμήθηκε ως ένα από τα πολλά ευρήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Όταν όμως απευθύνθηκε σε ειδικούς, οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι ομοιάζει πολύ με οστό από ιχθυόσαυρο και δη από το είδος που προαναφέραμε, το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που φιλοξένησε η Γη.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες θεωρούν εξαιρετικά σημαντική την ανακάλυψη του οστού, καθώς προσθέτει σημαντικά στοιχεία στην έρευνα για το εν πολλοίς άγνωστο παρελθόν του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ψαροταβέρνας

Άκουσα ότι τα ψάρια αρέσουν πολύ στον Κουρουμπλή, αληθεύει; Ιχθυόσαυρο έχει δοκιμάσει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bees-many

Σε ένα ευφάνταστο πείραμα, Ευρωπαίοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ρομπότ ως μεσάζοντες για να επιτρέψουν σε αυτά τα δύο τελείως διαφορετικά είδη ζώων να αλληλεπιδράσουν από απόσταση 700 χιλιομέτρων