Γιατί οι Γάλλοι «έβαψαν» πράσινα 12 ποτάμια τους

Γιατί οι Γάλλοι «έβαψαν» πράσινα 12 ποτάμια τους

Οι Γάλλοι οικολόγοι πήραν την ιδέα από τους εορτασμούς για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Σικάγο, όταν ο ποταμός της πόλης βάφτηκε πράσινος

Τα ποτάμια βάφτηκαν πράσινα στη Γαλλία. Περιβαλλοντολόγοι έριξαν στα γαλανά νερά των ποταμών μια χρωστική ουσία θέλοντας -με αυτό τον μάλλον αμφιλεγόμενο τρόπο- να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την έλλειψη χρηματοδότησης στον τομέα τους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Figaro οι ποταμοί σε 12 γαλλικά διαμερίσματα βάφτηκαν πράσινοι. Ο περιβαλλοντολόγος Yannick Pognart υποστηρίζει ότι «η βαφή δεν είναι τοξική για τη θαλάσσια ζωή και πως ούτε τα ψάρια καν δεν θα την προσέξουν».

Οι Γάλλοι οικολόγοι πήραν την ιδέα από τους εορτασμούς για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Σικάγο, όταν ο ποταμός της πόλης βάφτηκε πράσινος. 

Οι περιβαλλοντολόγοι ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τραβήξουν την προσοχή καθώς στη Γαλλία πραγματοποιείται από χθες συνέδριο για το περιβάλλον. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ άνοιξε το συνέδριο λέγοντας ότι σχεδιάζει να κλείσει το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο του Fessenheim μέχρι το 2018.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

geotrisi

Σύμφωνα με νέα μελέτη του WWF Ελλάς ένα σοβαρό περιστατικό πετρελαϊκής ρύπανσης θα επέφερε ολέθριες επιπτώσεις για δεκαετίες στην τουριστική βιομηχανία και την αλιευτική δραστηριότητα