WWF: Η βιομηχανική ανάπτυξη απειλεί τα μισά από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας

WWF: Η βιομηχανική ανάπτυξη απειλεί τα μισά από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας

Ανάμεσά τους ο μεγάλος κοραλιογενής ύφαλος στην Αυστραλία, το Γκραν Κάνιον και τα καταφύγια των γιγαντιαίων πάντα στην Κίνα

WWF: Η βιομηχανική ανάπτυξη απειλεί τα μισά από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας
Συναγερμό για την τύχη των 114 από τα 229 μνημείων πάγκοσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σήμανε με έκθεσή της η WWF υποστηρίζοντας ότι απειλούνται άμεσα από τη βιομηχανική ανάπτυξη.

Ανάμεσά τους ο μεγάλος κοραλιογενής ύφαλος στην Αυστραλία, το Γκραν Κάνιον και τα καταφύγια των γιγαντιαίων πάντα στην Κίνα.

Ως μεγαλύτερες απειλές η έκθεση κατονομάζει την εξόρυξη ορυκτών και την παράνομη υλοτόμηση.
Κλείσιμο

«Αυτές οι περιοχές συμβάλουν στις οικονομίες μας μέσα από τον τουρισμό εξασφαλίζοντας τα προς το ζωη για εκατομμύρια ανθρώπους την ώρα που υποστηρίζουν ορισμένα από τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα του πλανήτη αλλά ακόμα και αυτά δεν προστατεύονται όπως τους αξίζει» δήλωσε ο επικεφαλής της WWF στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκθεση τα μνημεία αυτά εξασφαλίζουν νερό, φαγητό, φάρμακα και άλλα ωφέλη για τουλάχιστον 11 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κοραλλιογενή ύφαλου στο Μπελίζ που προστατεύει από τις πλημμύρες και όπου η κατασκευή κτηρίων κατά μήκος της ακτής επηρεάζει τη ζωή 190.000 ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης