Μπομπ Γκέλντοφ: «Το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2030»

Μπομπ Γκέλντοφ: «Το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2030»

«Ο πλανήτης μπορεί να αποφασίσει να αυτοκτονήσει», υποστήριξε ο Ιρλανδός τραγουδιστής-ακτιβιστής

Μπομπ Γκέλντοφ: «Το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2030»

Το τέλος της Γης όπως τη γνωρίζουμε θα επέλθει το 2030 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον τραγουδιστή και ακτιβιστή, Μπομπ Γκέλντοφ.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Γιοχάνεσμπουργκ μπροστά σε κοινό 8.000 ανθρώπων στο συμβούλιο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Οne Young World, η μόλυνση του περιβάλλοντος θα οδηγήσει σύντομα στην καταστροφή του πλανήτη μας.

«Ο πλανήτης μπορεί να αποφασίσει να αυτοκτονήσει», τόνισε ο Γκέλντοφ, σημειώνοντας πως μερικές φορές η πρόοδος μπορεί να μην είναι εφικτή.

Κλείσιμο

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Θα σημειωθεί γεγονός μαζικής εξαφάνισης και αυτό θα συμβεί σύντομα», συμπλήρωσε ο ιδρυτής της οργάνωσης Live Aid.

Μιλώντας στα νέα παιδιά του ακροατηρίου, είπε ότι η γενιά του απέτυχε περισσότερο από κάθε άλλη γενιά, τονίζοντας: «Δεν πρέπει να αφήσετε τη δική σας γενιά να αποτύχει. Ο επόμενος πόλεμος δεν θα είναι ένας Πρώτος ή Δεύτερος Παγκόσμιος, αλλά θα είναι το τέλος».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει η περίπτωση ο πλανήτης να μην τα καταφέρει ούτε μέχρι το 2030, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Τι θα κάνουμε; Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σοβαρά», συνέχισε ο Γκέλντοφ, ζητώντας συγγνώμη που ακούγεται τόσο απαισιόδοξος.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης