Ντομπρόβσκις: «Να διατηρήσει η Ελλάδα τη μεταρρυθμιστική ορμή της»

Ντομπρόβσκις: «Να διατηρήσει η Ελλάδα τη μεταρρυθμιστική ορμή της»

«Η Γαλλία πάντα στήριζε την Ελλάδα στην προσπάθεια να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πραγματοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις» ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, στο περιθώριο του Eurogroup

European Parliament: EU Commissioner V. Dobrovskis opens dialogue on Greece
Για θετικές εξελίξεις ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έκανε λόγο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει, ακόμα και ξεπερνά, τους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η μεταρρυθμιστική ορμή», δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνεχίζεται να εργάζεται για τις νομισματικές υποθέσεις και στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στη σημερινή συζήτηση στο Eurogroup για την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) έδωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο κ. Λεμέρ τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Η Γαλλία πάντα τη στήριζε στην προσπάθεια να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πραγματοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα θα έχει και σήμερα τη στήριξη της Γαλλίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης