Tο Χρηματιστήριο Αθηνών στη δίνη του διεθνούς sell off με «βουτιά» πάνω από 3%

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών στη δίνη του διεθνούς sell off με «βουτιά» πάνω από 3%

Τα σημάδια ύφεσης κλυδωνίζουν και τις αγορές της Ευρώπης, με τον βρετανικό FTSE100 να χάνει επίσης 2,2%, ο γερμανικός DAX στο -1,3% και ο γαλλικός CAC40 στο -1,8%

xrimatistirio-athinon
Βαθιά στο «κόκκινο» κινείται η Αθήνα, συνεχίζοντας το πτωτικό σερί, τη στιγμή που και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια σε όλον τον πλανήτη βουλιάζουν.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες της τάξης του 3% στις 839 μονάδες. Τα σημάδια ύφεσης κλυδωνίζουν και τις αγορές της Ευρώπης, με τον βρετανικό FTSE100 να χάνει επίσης 2,2%, ο γερμανικός DAX στο -1,3% και ο γαλλικός CAC40 στο -1,8%.

Ύστερα από τα πρώτα σήματα επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία (μεταποίηση, πωλήσεις αυτοκινήτων κλπ.) οι αντιδράσεις των επενδυτών είναι αρνητικές καθώς ρευστοποιούν ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες, ύστερα από την πρώτη αστοχία στα μεγέθη τους.

Είναι προφανές ότι οι ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση σέρνονται εδώ και καιρό και ακολουθούν ύστερα από τα προγράμματα των κεντρικών τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά, η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας είναι ο καθοριστικός παράγοντας ο οποίος θα δώσει και τον ρυθμό στις αγορές. Η ελληνική αγορά μέσα σ αυτό το περιβάλλον είναι ευάλωτη παρόλο που βρίσκεται σε διαφορετική φάση.

Στην ελληνική αγορά και ειδικά στις τράπεζες ασκούνται οι μεγαλύτερες πιέσεις με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι για τα καλά.

Κλείσιμο
Οι απώλειες της Εθνικής φτάνουν το 6,27%, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 4,30% και τις ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ να ακολουθούν με πτώση άνω του 3%.

Άνω του -2% είναι οι απώλειες σε Coca Cola και Βιοχαλκο.

Ο τζίρος ανέρχεται κινείται στα 60 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης