Νέα ευνοϊκή ρύθμιση - Σταϊκούρας: Μείωση επιτοκίου από το 5% στο 3% για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση - Σταϊκούρας: Μείωση επιτοκίου από το 5% στο 3% για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

O υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι  ισχύει η πρωθυπουργική δέσμευση για συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% 

4860151
Μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη Βουλή.  Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το τρίτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει ευνοϊκή διάταξη και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλισμένων ενώ υπογράμμισε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% ισχύει και θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα έτη.

Αναφορικά με το μίνι φορολογικό που συζητείται με κατεπείγουσα διαδικασία στο κοινοβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια ανέφερε: «Στις προγραμματικές δηλώσεις τόνισα ότι στόχος μας είναι η υψηλή και διατηρήσιμη μεγέθυνση και ανάπτυξη της οικονομίας και γι’ αυτό όλες οι πολιτικές υποστηρίζουν αυτόν το στόχο. Το φορολογικό που καταθέσαμε έχει δύο κεντρικές προτεραιότητες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων. Άκουσα νωρίτερα την κα Παπανάτσιου να λέει ότι θα φέρει τροπολογία για μεγαλύτερη έκπτωση στις μικρές ιδιοκτησίες και μικρότερη στα ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών; Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς θέλουμε μείωση φόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την αύξησή τους» και πρόσθεσε: «οι 2 προτεραιότητες είναι:

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 22% μεσοσταθμικά από το 2019. Από την μείωση δεν εξαιρείται κανείς. Αυτή η μείωση δεν είναι οριζόντια. Είναι μεγαλύτερη για τα χαμηλά εισοδήματα και την μεσαία τάξη που είναι άγνωστες στον ΣΥΡΙΖΑ. Με συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογήθηκαν τα συγκεκριμένα στρώματα.

Η κυβέρνηση ΝΔ είχε πει ότι θα προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και πολλών έμμεσων και άμεσων φόρων σε νομικά πρόσωπα, φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά από το 2020. Τελικά προχωρά σε μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019. Η μείωση για το 2019 είναι διπλάσια από αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει. Η μείωση για 30% ΕΝΦΙΑ ισχύει στο ακέραιο. Η μείωση που φέρνουμε δίνει πολλά στους πολλούς και κυρίως στην μεσαία τάξη. Οι μεγάλες περιουσίες δηλ ανω του 1 εκατ. ευρώ είναι 14,7 χιλ έναντι 7,3 εκατ ιδιοκτησιών μικρομεσαίων.

Η ελάφρυνση αυτών των 14,7 χιλ είναι 22 εκατ ευρώ σε σύνολική ελάφρυνση 465 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αφορά μόλις το 5% της συνολικής ελάφρυνσης. Επίσης, 474 χιλ συμπατριώτες μας με ιδιοκτησία αξίας ανω των 200 χιλ ευρώ που δεν θα έβλεπαν μείωση από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα δουν. Συμπερασματικά με την ρύθμιση της ΝΔ ανακουφίζονται άμεσα εκατομμύρια συμπολίτες κυρίως στην μικρομεσαία τάξη. Τονώνεται η αγορά ακινήτων και όλα αυτά με όρους φοροδοτικής ικανότητας και φορολογικής ισότητας.

- Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων που εντάσσει περισσότερες επιχειρήσεις και μειώνει το επιτόκιο από 5 σε 3%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης