Το EWG συνεδριάζει για παροχές, πλειστηριασμούς και την επόμενη των εκλογών

Το EWG συνεδριάζει για παροχές, πλειστηριασμούς και την επόμενη των εκλογών

Μετά τις δημόσιες επικρίσεις Ρέγκλινκ, Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί

euroworking-group
Ενημέρωση και εξηγήσεις για τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των παροχών και την πορεία της ελληνικής Οικονομίας καλείται να δώσει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης στο EuroWorking Group, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα στη Βαρσοβία, όπου θα εξετάσει και επισήμως την 3η μεταμνημονιακή Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών για τη χώρα μας.

Από τις 5 Ιουνίου που δημοσιοποιήθηκε η 3η Έκθεση Αξιολόγησης και το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την Ελλάδα, δεν είχε συνεδριάσει ως τώρα το EWG και, άρα, τα κείμενα αυτά δεν έχουν ακόμα συζητηθεί ενδελεχώς σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο στην Ευρώπη –καθώς οι συζητήσεις μετά τις ευρωεκλογές επικεντρώθηκαν κυρίως στα προβλήματα της Ιταλίας.

Ήδη όμως, από μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν τρεις εβδομάδες, προκλήθηκε άμεσα η αντίδραση των κ.κ. Ρέγκλινγκ, Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% δεν θα επιτευχθεί εφέτος, προειδοποιώντας έμεσα και για την ανάγκη λήψεως πρόσθετων μέτρων στο β΄εξάμηνο.

Επί της ουσίας όμως, η Έκθεση είναι πλέον ξεπερασμένη και δεν ισχύει σε πολλά σημεία, καθώς στο μεσοδιάστημα αφότου συντάχθηκε, η κυβέρνηση έχει προβεί και σε «έξτρα» παροχές στο παραένα των εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης