Βραδινή σύσκεψη Τσακαλώτου (ξανά) με υπουργούς και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ

Βραδινή σύσκεψη Τσακαλώτου (ξανά) με υπουργούς και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει εκλογών –και όχι μόνον; - Η σύσκεψη αφορούσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «και όχι τους 53» όπως λένε

tsak_main01
Μπορεί μετά το αποτέλεσμα της κάλπης να τον κατηγορούν –ακόμα και σύντροφοί του σε κόμμα και κυβέρνηση- επειδή «πίεσε την μεσαία τάξη», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όμως βρίσκει στηρίγματα και αναλαμβάνει δράση για να βγει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης έληξε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κυρίου Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης όπως η κυρία Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας), Κώστας Γαβρόγλου (Παιδείας), Ανδρέας Ξανθός (Υγείας), αλλά επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Προστασίας Θεανώ Φωτίου και κομματικά στελέχη όπως η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ή ο κύριος Θεόδωρος Δρίτσας.

Τα ίδια στελέχη και υπουργοί είχαν μετάσχει και πριν 3 μήνες (στις 25 Φεβρουαρίου) σε άλλη νυχτερινή σύσκεψη υπό τον κύριο Τσακαλώτο, ο οποίος είχε δηλώσει τότε πως ελπίζει η επόμενη συνάντηση να μη γίνει στο υπουργείο, αλλά να είναι τόσο πολυπρόσωπη που να γίνει έξω «στην Πλατεία Συντάγματος»…

Την φορά αυτή όμως, στελέχη που μετείχαν στην σύσκεψη αποσύνεδεαν το γεγονός από την κίνηση της «Ομάδας των 53», ηγέτης της οποίος θεωρείται ο κύριος Τσακαλώτος. Συσχέτιζαν την σύσκεψη με το εκλογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η σύνταξη του οποίου ανατέθηκε –όπως έλεγαν- στον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και στον υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κύριο Γιάννη Δραγασάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια εσωκομματική γκρίνια για τα αίτια της εκλογικής ήττας και κατά πόσον αυτή συνδέεται με την υπερφορολόγηση, δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι από το 2015 οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονταν απευθείας από το Μαξίμου. Και όσοι ζουν από κοντά τον υπουργό Οικονομικών, στοιχημάτιζαν από τότε πως δεν θα δεχθεί εύκολα να γίνει «Ιφιγένεια» ή «νέος Βαρουφάκης» της κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Πριν 3 μήνες πάντως, μετά τη συνάντηση του Φεβρουαρίου την οποία αποκάλυψε και τότε το protothema.gr, η κυρία Θεανώ Φωτίου απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά, λέγοντας σκωπτικά: «ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών κύριος Αλέξης Χαρίτσης που μετείχε τότε και ερωτήθηκε αν προετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές, απάντησε κατά την αναχώρησή του μπαίνοντας στο ίδιο ασανσέρ: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης