Κατασχέσεις εφορίας: Για λίγους το όφελος από την αποδέσμευση λογαριασμών

eforia

Πώς και πότε αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τη ρύθμιση των οφειλών - Τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες και πόσο θα ωφεληθούν

Περιορισμένο είναι το όφελος της αποδέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού από την κατάσχεση της εφορίας για τα περισσότερα φυσικά πρόσωπα.

Όπως προκύπτει από τη λειτουργία του μηχανισμού αποδέσμευσης που θεσμοθετήθηκε προ ημερών, το ποσό που θα απελευθερώνεται και δεν θα δεσμεύεται από την εφορία θα εξαρτάται από τη μηνιαία δόση που θα πληρώνει για τη ρύθμιση ο οφειλέτης.

Η μηνιαία δόση θα πολλαπλασιάζεται επί 3 και το ποσό αυτό (το γινόμενο) θα αποτελεί το ακατάσχετο ποσό για το μήνα εκείνο, το οποίο θα μένει άθικτο και δεν θα μπορεί να το κατασχέσει η Εφορία. Ο συντελεστής κάθε μήνα θα αυξάνεται εφόσον τηρείται η ρύθμιση, με ανώτατο το 4,5.

Δεδομένου, όμως, ότι οι οφειλέτες έχουν ήδη ένα ακατάσχετο ποσό 1.250 ευρώ για έναν τραπεζικό λογαριασμό που έχουν υποδείξει μέσω Taxisnet, είναι φανερό ότι για να έχει κάποιος αύξηση του ορίου από τα 1.250 ευρώ, θα πρέπει να πληρώνει μηνιαία δόση πάνω από 416 ευρώ (που είναι το 1/3 των 1.250).

Εάν, βέβαια, κάποιος πληρώνει μεγαλύτερη δόση, π.χ. 500 ευρώ το μήνα, τότε το ακατάσχετο θα διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ για τον πρώτο μήνα και θα αυξάνεται κάθε μήνα μέχρι να φτάσει τα 2.250 ευρώ, που είναι το ανώτατο όριο.

Επιπλέον, το ακατάσχετο αυτό ποσό δεν κατοχυρώνεται αυτόματα, αλλά πρέπει να να τηρηθούν ορισμένες διαδικασίες.

Δείτε αναλυτικό οδηγό και παραδείγματα ΕΔΩ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης