ΔΕΗ: Νέο ομολογιακό δάνειο €300 - 500 εκατ το α’ τρίμηνο του 2019

dei_5_4

Τα έσοδα της νέας έκδοσης, θα διατεθούν κυρίως για την αναχρηματοδότηση των δανείων της αλλά και για την αποπληρωμή του κουπονιού παλαιότερων δανείων - Προς καταγγελία της σύμβασης και με την…

Στη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους από 300 έως 500 εκατομμύρια ευρώ προσανατολίζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ μέσα στο α΄τρίμηνο του 2019.

Τα έσοδα της νέας έκδοσης, θα διατεθούν κυρίως για την αναχρηματοδότηση των δανείων της αλλά και για την αποπληρωμή του κουπονιού παλαιότερων δανείων. Αρμόδιες πηγές της Επιχείρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφέρουν ότι η ΔΕΗ έχει κάνει μεγάλη προετοιμασία για να ενισχύσει την ρευστότητά της, ωστόσο ο χρόνος διεξαγωγής της έκδοσης είναι συνάρτηση και των οικονομικών συνθηκών.

«Δεν είναι κάτι που επείγει», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι η ΔΕΗ, η οποία έχει προσλάβει διεθνείς συμβούλους από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το επιτόκιο σημειώνουν ότι στόχος είναι να κινηθεί κάτω από το 5%, και η έκδοση θα γίνει στο Λονδίνο.

Μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά η εξέλιξη αυτή στο αίτημα για αύξηση τιμολογίων; Παράγοντες της ΔΕΗ, σημειώνουν ότι τα τιμολόγια ακόμη και να αναπροσαρμοστούν δεν θα ενισχύσουν βραχυπρόθεσμα την ρευστότητα. «Κάποιες φορές συμβαίνει και το αντίθετο, καθώς όσο ανεβαίνουν τα τιμολόγια ο κόσμος δεν πληρώνει. Εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για την ελάχιστη επιβάρυνση στην κατανάλωση» λένε από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η S&P προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ ως αποτέλεσμα της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ αλλά και των οικονομικών προοπτικών της χώρας. Παράλληλα θετικό πρόσημο στην αξιολόγηση έλαβαν και οι δράσεις της εταιρείας για βελτίωση της εισπραξιμότητας. Πρόκειται για κίνηση που σηματοδοτεί κατά την εταιρεία την έξοδο της ΔΕΗ στις αγορές.

Καταγγελία σύμβασης και με τη ΛΑΡΚΟ

Σχετικά με τα χρέη των βιομηχανικών πελατών υψηλής τάσης, μετά την Χαλυβουργική, η ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση εκπροσώπησης και για τη ΛΑΡΚΟ ( καταγγελία της σύμβασης), οι οφειλές της οποίας φτάνουν τα 285 εκ. ευρώ. Με την άρση εκπροσώπησης (αντίστοιχη διαδικασία έχει γίνει και με την Χαλυβουργική) οι βιομηχανίες γίνονται αυτοπρομηθευόμενες στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αγοράζοντας ρεύμα στην τιμή που είναι η οριακή τιμή συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Τι το θέλει το δάνειο η ΔΕΗ? Να επενδύσει σε λιγνίτες? Τι θα πει αναχρηματοδότηση των δανείων της? Δεν αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά της?

Los Bomboneros

Κάπου έχει ΞΑΝΑσκάσει το πράγμα, αλλιώς πώς θα δικαιολογήσει την επικείμενη και αναπόφευκτη αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος...(κι ας έλεγαν ότι δε θα ακριβύνει πάλι το ρεύμα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misthologiko_xasma

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι θα χρειαστούν αιώνες για την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση ανδρών και γυναικών – Ανάμεσα στις 149 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση σε ζητήματα μισθολογικής ισότητας

2015_oikonomia_xristougenna-katastimata

Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).