Αναλυτικοί πίνακες με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες που ανακοίνωσε ο Τσίπρας

eisfores

Τι θα ισχύσει για ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, επιστήμονες και αγρότες - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

Στα επίπεδα των εισφορών του 2017 θα επιστρέψουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες με τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Καμία ελάφρυνση δεν ισχύει για τους μη μισθωτούς που δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ οι οποίοι καταβάλλουν υποχρεωτικά το χαμηλότερο ασφάλιστρο των 117 ευρώ υπέρ του κλάδου σύνταξης. Ωφελημένοι βγαίνουν οι μη μισθωτοί με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ οι οποίοι σε σχέση με την υπέρμετρη επιβάρυνση που περίμεναν να υποστούν το 2019, θα έχουν ελαφρύνσεις που φτάνουν από 30% έως και 60% στα υψηλά εισοδήματα. Περισσότερο ευνοούνται οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες οι οποίοι γλίτωσαν το έξτρα χαράτσι υπέρ επικούρησης και εφάπαξ. Η ελάφρυνση της έξτρα εισφοράς όμως θα μετατρέψει σε ψιχία την επικουρική τους και το εφάπαξ.

Στους πίνακες του υπουργείου εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την νέα εισφορά που τους αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας η ελάφρυνση των εισφορών για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, αφορά συνολικά για 250.000 μη μισθωτούς. Το 88% των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών καταβάλλει πλέον μικρότερες εισφορές από αυτές που κατέβαλε με το παλαιό σύστημα.

Συγκεκριμένα, από την 1/1/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά για την κύρια σύνταξη (117,2 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 74 ευρώ για αγρότες):

- Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, μειώνεται κατά 33,3%, από 20% που είναι σήμερα στο 13,33% (όσο δηλαδή η εργοδοτική εισφορά στην περίπτωση των μισθωτών).

- Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%, στο 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019.

- Επιπλέον, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται στην ελάχιστη βάση υπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, η εισφορά δεν θα ξεπερνά το ελάχιστο που ισχύει σήμερα των 64,5 ευρώ/μήνα. Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που θα ελαφρύνει ουσιαστικά τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και θα αυξήσει το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημά τους.

Δείτε τους πίνακες με αναλυτικά παραδείγματα: 

pin1
pin2
pin3
pin4

ΣΧΟΛΙΑ

Όταν πλησιάζουν εκλογές

όλα τα νούμερα είναι οκ. Όταν περάσουν οι εκλογές, τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει θυσίες, γιατί το καράβι " θα βουλιάξει". Τελικά είμαστε όλοι όσοι πηγαίνουμε στις κάλπες, συνυπεύθυνοι !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_syntakseis_arthro

«Αναβολή» και όχι μόνον «κατάργηση» των μειώσεων φέρεται να συζητά ο Τσακαλώτος στο Βερολίνο - «Στον αέρα» ο νέος Προϋπολογισμός και τα μέτρα του 2019 - Προς άγραν επενδυτών στο Λονδίνο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

4
2448397

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που να δικαιολογεί μέτρα, όπως αναστολή της μείωσης των συντάξεων

main_ypoik

Με δέκα ημέρες καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις για την αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» δίνει απάντηση το υπουργείο Οικονομικών - Ομολογούν τα λάθη για τα 10.119 ακίνητα που δίνουν στο Υπερταμείο, αλλά λένε πως «διορθώνονται»

5
main_axtsioglou

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον επανακαθορισμό των προθεσμιών, αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018 - Στην τροπολογία δεν προβλέπεται η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους

7