Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

«Το τέλος του προγράμματος ESM στις 20 Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα» τόνισε ο επικεφαλής του ESM - Εκταμιεύθηκε η δόση των 15 δισ. ευρώ

4392786
Μήνυμα στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους και τις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί, στέλνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ταυτόχρονα με τα 15 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης του 3ου Μνημονίου.

«Η τελευταία εκταμίευση και το θετικό συμπέρασμα της τελικής αξιολόγησης στέλνουν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ κατά τη διάρκεια των τριών ετών του προγράμματος ESM. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά του ελληνικού λαού τώρα ανταμείβονται. Το τελικό σύνολο μεταρρυθμίσεων που ολοκλήρωσε η Ελλάδα περιελάμβανε σημαντικές δράσεις στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μεταρρυθμίσεις των δημοσίων εσόδων και επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», δήλωσε ο κ.Ρέγκλινγκ.

«Από το 2012, το EFSF και το ESM υποστήριξαν τον ελληνικό λαό στις προσπάθειές του παρέχοντας άνευ προηγουμένου ποσά μακροπρόθεσμων δανείων με πολύ ευνοϊκά επιτόκια. Το τέλος του προγράμματος ESM στις 20 Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους και τις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που προηγήθηκαν και να ακολουθήσει βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται μακροπρόθεσμα για να καταστεί ισχυρή η οικονομία ώστε να δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) κατέβαλε την 5η και τελευταία δόση της οικονομικής βοήθειας του ΕΜΣ για την Ελλάδα, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης