Νομική προστασία αλά ΑΑΔΕ ζητούν και οι ελεγκτές της «μαύρης» εργασίας

Νομική προστασία αλά ΑΑΔΕ ζητούν και οι ελεγκτές της «μαύρης» εργασίας

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά των επιθέσεων προς τους ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

black
Την νομική θωράκιση και προστασία απέναντι σε απειλές και επιθέσεις που δέχονται οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ζητούν και εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ ζητά ισότιμη αντιμετώπιση των ελεγκτικών μηχανισμών από μεριάς Πολιτείας και πλήρη νομική κάλυψη των ελεγκτών του ΕΦΚΑ, ανάλογη αυτής που ορίζεται για τους ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε.

Όπως τονίζουν, «ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, ορθά κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, πρόσθετο νομικό πλαίσιο προστασίας για τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), μετά από τ’ απανωτά κρούσματα επιθέσεων που έγιναν σε βάρος τους, δεν προβλέπεται το ανάλογο πλαίσιο να επεκτείνεται και να ισχύει ΚΑΙ για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ».

Ενόψει της ψήφισης στην Βουλή της τροπολογίας που ορίζει ως βαρύ ποινικό αδίκημα τις επιθέσεις κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ, η ΔΑΚΕ-ΕΦΚΑ θυμίζει ότι «οι συνάδελφοί μας, έχουν δεχθεί και δέχονται σχεδόν καθημερινά, ανάλογες και πιο βίαιες ενέργειες, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στα πλαίσια της καταπολέμησης του Κοινωνικού εγκλήματος της "μαύρης" κι ανασφάλιστης εργασίας».

Επιπλέον εκφράζει την έκπληξή της καθώς διαπιστώνει «για ακόμα μία φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου, επιδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της, έναντι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα για όσους έχουν επιφορτισθεί με το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας».

Υπογρα;μμίζουν δε ότι μία ευνομούμενη Πολιτεία, δεν νοείται να αντιμετωπίζει αποσπασματικά και με δύο μέτρα και σταθμά τα στελέχη της, διαχωρίζοντας το πλέγμα νομικής κάλυψης των εργαζομένων, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ένα πράγματι δύσκολο έργο, υπό αντίξοες εργασιακά συνθήκες.

Γι’ αυτό καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όταν θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση στο Κοινοβούλιο των διατάξεων που ορίζονται για την νομική κάλυψη και προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, να υπάρξει πρόνοια για την επέκτασή τους και για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ».

Όπως τονίζουν, αυτό είναι το ελάχιστο και ηθικά επιβαλλόμενο που πρέπει να γίνει από μεριάς Πολιτείας, για τη στήριξη του αγώνα που δίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΦΚΑ, κατά της ανασφάλιστης και υποδηλούμενης εργασίας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης