Νομική προστασία αλά ΑΑΔΕ ζητούν και οι ελεγκτές της «μαύρης» εργασίας

black

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά των επιθέσεων προς τους ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Την νομική θωράκιση και προστασία απέναντι σε απειλές και επιθέσεις που δέχονται οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ζητούν και εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ ζητά ισότιμη αντιμετώπιση των ελεγκτικών μηχανισμών από μεριάς Πολιτείας και πλήρη νομική κάλυψη των ελεγκτών του ΕΦΚΑ, ανάλογη αυτής που ορίζεται για τους ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε.

Όπως τονίζουν, «ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, ορθά κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, πρόσθετο νομικό πλαίσιο προστασίας για τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), μετά από τ’ απανωτά κρούσματα επιθέσεων που έγιναν σε βάρος τους, δεν προβλέπεται το ανάλογο πλαίσιο να επεκτείνεται και να ισχύει ΚΑΙ για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ».

Ενόψει της ψήφισης στην Βουλή της τροπολογίας που ορίζει ως βαρύ ποινικό αδίκημα τις επιθέσεις κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ, η ΔΑΚΕ-ΕΦΚΑ θυμίζει ότι «οι συνάδελφοί μας, έχουν δεχθεί και δέχονται σχεδόν καθημερινά, ανάλογες και πιο βίαιες ενέργειες, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στα πλαίσια της καταπολέμησης του Κοινωνικού εγκλήματος της "μαύρης" κι ανασφάλιστης εργασίας».

Επιπλέον εκφράζει την έκπληξή της καθώς διαπιστώνει «για ακόμα μία φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου, επιδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της, έναντι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα για όσους έχουν επιφορτισθεί με το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας».

Υπογρα;μμίζουν δε ότι μία ευνομούμενη Πολιτεία, δεν νοείται να αντιμετωπίζει αποσπασματικά και με δύο μέτρα και σταθμά τα στελέχη της, διαχωρίζοντας το πλέγμα νομικής κάλυψης των εργαζομένων, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ένα πράγματι δύσκολο έργο, υπό αντίξοες εργασιακά συνθήκες.

Γι’ αυτό καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όταν θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση στο Κοινοβούλιο των διατάξεων που ορίζονται για την νομική κάλυψη και προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, να υπάρξει πρόνοια για την επέκτασή τους και για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ».

Όπως τονίζουν, αυτό είναι το ελάχιστο και ηθικά επιβαλλόμενο που πρέπει να γίνει από μεριάς Πολιτείας, για τη στήριξη του αγώνα που δίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΦΚΑ, κατά της ανασφάλιστης και υποδηλούμενης εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

...

Αντί να χρειάζονται οι ελεγκτές μπράβους και να σας βρίζει όλος ο κόσμος δεν βρίσκετε τρόπο να μειώσετε τις δαπάνες και να κάνετε εξοικονόμηση στο δημόσιο προυπολογισμό για να μειώσετε τους φορολογικούς και τους συντελεστές των εργοδοτικών εισφορών και να μπορεί ο κόσμος να τους πληρώνει οικιοθελώς και να μην αναγκάζεται να φοροδιαφεύγει;

8

Οι κινδυνοι της δουλειας boys.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;