Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

stathakis

Αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον

Η ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ωφελήσει τη ΔΕΗ περί τα 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί ένα σημαντικό περιθώριο για την τιμολογιακή πολιτική, ακυρώνοντας κάθε συζήτηση για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης τονίζει ακόμη ότι «αυτό επιβεβαιώνεται και στα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην Ελλάδα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιβαρύνσεις, υποχώρησε το β' εξάμηνο του 2017 κατά 6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016».

«Πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης, με τη μέση τιμή των 100 KWh να είναι στην Ελλάδα φθηνότερη κατά το ένα τέταρτο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (16,2 έναντι 21,8 ευρώ)», σημείωσε και πρόσθεσε πως: «Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών αλλά τελικά αυτές μειώθηκαν, παρότι ήταν ήδη σημαντικά χαμηλότερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Παράλληλα τα στοιχεία καταρρίπτουν τον μύθο περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς, καθώς στην Ελλάδα περίπου το ένα τρίτο της τελικής τιμής αφορά επιβαρύνσεις από το κράτος, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης (44%)».

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις αποφασιστικής σημασίας σε τεχνικό επίπεδο (και θα συνεχιστούν), μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ, για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού».

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εξετάστηκε σχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας των τεσσάρων χωρών προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού ενεργειακού έργου, που θα ενώνει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι πτυχές του θέματος, σε κλίμα συναίνεσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και να υπογραφεί η διακυβερνητική συμφωνία το συντομότερο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του Προγράμματος οι πρώτοι πόροι θα εισρεύσουν στην οικονομία, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκκινήσουν τα πρώτα έργα. Την εβδομάδα που πέρασε συνεδρίασε η Επενδυτική Επιτροπή του Προγράμματος και ενέκρινε την υπαγωγή των πρώτων 13.500 αιτήσεων. Πρόκειται για ωφελούμενους που δεν επιθυμούν να λάβουν δάνειο για να χρηματοδοτήσουν την ίδια συμμετοχή. Αντιστοιχούν περίπου στο ένα τέταρτο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και αναμένεται να κινητοποιήσουν πόρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ».

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «μας χαροποιεί ότι τα στατιστικά στοιχεία παραπέμπουν σε επίτευξη των δύο βασικών μας στόχων: Να ωφεληθούν πρωτίστως άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα (πάνω από 70% των δικαιούχων έχουν είτε ατομικό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ είτε οικογενειακό κάτω από 20.000 ευρώ) και να υπάρξει σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης (σχεδόν οι μισές αιτήσεις αφορούν παρεμβάσεις σε κτίρια της χαμηλότερης ενεργειακής βαθμίδας)».

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Τώωωωωωωωωωρα ... ΣΩΘΗΚΑΜΕ !

Το μικρότερο ΨΕΜΑ του είναι σα τον ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ !! Δε λέει αλήθεια ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ !! ΜΟΝΟΝ ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ ... Αποφεύγει την (οποιαδήποτε) ΑΛΗΘΕΙΑ .... Ερωτηθείς για το όνομά του, απήντησε: Στάθης Γεωργάκης !!!!

George

Σταθάκη, αν κοίταγες το καλό της χώρας δεν θα έβαζες εισοδηματικά κριτήρια στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», παρά μόνο κριτήρια ενεργειακής αποδοτικότητας. Αυτό μας ενδιαφέρει σαν χώρα. Να μην πετάμε λεφτά σε εισαγωγές καυσίμων. Εκεί έπρεπε να επενδύσει το κράτος. Από τη βελτίωση του ισοζυγίου συναλλαγών θα ωφελούνταν όλοι. Μάλιστα, αντί για άμεση επιδότηση, μπορούσες να βάλεις κίνητρο φοροαπαλλαγών. Έτσι, θα απλουστευόταν η διαδικασία και το κόστος θα ήταν μικρότερο. Ταυτόχρονα, δεν θα ευνοούνταν αυτοί που κρύβουν εισοδήματα και δεν πληρώνουν φόρους. Αλλά άμα είσαι ιδεοληπτικός... γίνεσαι η καταστροφή της χώρας. Κάθε κρατικός πόρος σπαταλιέται, αφού ξοδεύεται μόνο για να προσελκύσει ψηφοφόρους και όχι για να βοηθηθεί η οικονομία.

Θεός, ΣΤΑΘΘθθθθθΑΚΗΣ, θθθθθεεός !!

Δεν υπάρχει ΑΛΛΟΣ!!! Ούτε ΑΛΛΗ !! Μόνον αλήθειες !! Οι αλήθειες του Σταθάκη .. πιο ειλικρινής και πιο σοβαρός δε γίνεται ! ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!

Σαιμον

Ποιό ρεύμα φθηνότερο ρε παρταλι που το νυχτερινό το κάνατε ακριβότερο από το ημερήσιο λόγο των ΥΚΟ 600 ΕΥΡΩ κατανάλωση ρεύματος 550 νταβατζιλικη για της υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας

Panagiotis

Έπειτα από 3 χρόνια στο κουρμπέτι, καταλαβαίνεις τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις και τι θα ακολουθήσει μετά... 22δις ανείσπρακτες οφειλές έχει η ΔΕΗ... Καταλαβαίνεις ποιός θα πληρώσει τη νύφη... Κερνάω σόδα για την πέψη...

Εμένα αυτή την φορά μου ήρθε πανάκριβο

Και ήταν κ έναντι κ με πέταξαν από το κοτ γιατί είμαι πλούσια σε σχέση με τους άστεγους.

George

"Η ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ωφελήσει τη ΔΕΗ περί τα 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί ένα σημαντικό περιθώριο για την τιμολογιακή πολιτική, ακυρώνοντας κάθε συζήτηση για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος". Μετάφραση: Θα πάρουμε τα λεφτά από τις ΑΠΕ που παράγουν φθηνό ρεύμα (7 λεπτά) και καθαρό και θα επιδοτήσουμε τα ορυκτά καύσιμα της ΔΕΗ που παράγουν ακριβό ρεύμα (10 λεπτά) και ταυτόχρονα βρώμικο που το πληρώνουμε πολλαπλάσια. Τα 7 λεπτά των ΑΠΕ μάλιστα θεωρούνται από τις ακριβότερες τιμές παγκοσμίως και αναμένεται να πέσουν πολύ αν και όταν οι επενδυτές αποκτήσουν εμπιστοσύνη σε κάποια ελληνική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rice

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με άλλους επίσημους πιστωτές, εάν χρειάζεται

creative-greece

Θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας