Ανοιχτή εκδήλωση της ΠΕΤΕΤ για την καινοτομία στην βιομηχανία τροφίμων

5c82ef8d154e426529373175b8e05fd2_XL

Ο τομέας κατάρτισης & επικοινωνίας της Π.Ε.ΤΕ.Τ. ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση εκδήλωσης που οργάνωσε το Σάββατο 23/6/2018 για την «Καινοτομία στην βιομηχανία τροφίμων-Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και την διάθεση στην αγορά».

Στην συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις, αναπτύχθηκε προβληματισμός από τους παρεβρισκόμενους για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων όχι μόνο στην βιομηχανία αλλά και στις ΜΜΕ Ελληνικές επιχειρήσεις και την ενημέρωση των πολιτών σχετικώς με τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες τους.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημαντική συμβολή των τεχνολόγων τροφίμων και της ΠΕΤΕΤ τόσο στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων όσο και στην υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ενημέρωσης των πολιτών.

petert


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την ημερίδα, αναφέρει η ΠΕΤΕΤ. Ευχαριστούμε τους ομιλητές: Νίκο Βαλέτ Χημικό Μηχανικό, Group R&D Director Chipita S.A. Δήμητρα Χούχουλα, Επίκουρο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής Αντώνη Καναβούρα, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρούλα Μαλιαχόβα ,Υπ. Μαρκετινγκ, Συνεταρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ Εύα Κωνστανίνη , Βιοτεχνολόγο MSc , Ερευνα & Ανάπτυξη Vioryl A.E. Ιωάννη Σμαρνάκη, Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ-Διευθυντή Εργοστασίου και R&D, Λάβδας Ζαχαρώδη προϊόντα & Σοκολάτα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους φοιτητές Λυδία Βαλάση και Μαρίνο Ξαγοράρη εκ μέρους της ομάδας που κέρδισε προσφάτως το πρώτο βραβείο επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Π.Α. οι οποίοι μας παρουσίασαν το προϊόν που σχεδίασαν"ΈλληνFood: Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B' διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων".

Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως το μέλος της διοίκησης Παναγιώτη Μανιατέα, για την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και τα μέλη μας Παναγιώτα Βλάχου, Παναγιώτα Παυλοπούλου, Κωνσταντίνο Τζόγια και Κοντάκο Σταύρο που τον πλαισίωσαν.

« Όπως δεσμευτήκαμε στους συμμετέχοντες, θα επανέλθουμε με νέα εκδήλωση ευρύτερης θεματολογίας», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2