«Απίθανο να μας πλήξουν τα αντίμετρα» δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

wilbur_ross

Λίγο μετά τη ανακοίνωση της επιβολής δασμών, ο Ουίλμπουρ Ρος υποστήριξε ότι τα αντίμετρα δεν θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία 

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει η κήρυξη εμπορικού πολέμου προς την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό από τις ΗΠΑ, με την Ευρώπη να προαναγγέλλει αντίποινα εντός των επόμενων ωρών.

Ωστόσο, ο υπουργός Εμπορείου των ΗΠΑ, Ουίμπουρ Ρος, με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC υποστήριξε ότι οποιαδήποτε αντίμετρα επιβληθούν από την Ευρώπη ή άλλες χώρες ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις στις χώρες που επηρεάζονται από την απόφαση των ΗΠΑ δεν θα είναι μακροπρόθεσμες κι ότι θα «το ξεπεράσουν εν ευθέτω χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός