Πρόεδρος ΣΕΒ: Κάθε χρόνο θέλουμε επενδύσεις €15 δισ. μόνο για να διατηρηθεί η οικονομία της Ελλάδας!

fesas_09

«Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές. Θετικός παράγοντας για τη χώρα είναι ότο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ταυτόχρονα, όμως πρέπει η κρίση να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα και να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στη νέα εποχή πουω ξεκινάει»

Την αναγκαιότητα μιας επιχειρηματικής τάξης που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σε σημερινή του ομιλία κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Φέσσας έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του επισημαίνοντας ότι «στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παρουσία μας και η παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή να διατυπώνει σύγχρονες θέσεις και απόψεις, ώστε να διαμορφώσουμε αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος».

Ο κ. Φέσσας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 15 δισ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει την οικονομία της, ενώ παρουσίασε ως μονόδρομο την ετήσια αύξηση επενδύσεων κατά 15%.

«Η αύξηση των επενδύσεων κατά 15% κάθε χρόνο που μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% αποτελεί μονόδρομο», γι' αυτό χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές. Θετικός παράγοντας για τη χώρα είναι ότο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ταυτόχρονα, όμως πρέπει η κρίση να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα και να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στη νέα εποχή πουω ξεκινάει».

Ο κ. Φέσσας, ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια «διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης γι' αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα - ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από τη βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Το ερώτημα είναι ένα, σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις; Πιστεύουμε στην ελεύθερη, ανοιχτή οικονομία και στην ευημερία που μπορεί να φέρει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες και θα αγωνιστούμε γι' αυτήν».

«Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας ατομικά και συλλογικά τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας», τόνισε ο κ. Φέσσας και επισήμανε ότι για να συμβεί αυτό, «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων». Μιλώντας για την προσεχή διετία, σημείωσε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ σχεδιάζει τρεις πρωτοβουλίες για να συμβάλουμε στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

sev

ΣΧΟΛΙΑ (2)

psihakias

μπορειτε να εξαγετε παξιμαδια απο το σκατο μας.. αν τα πουλησετε για κρητικα τα 15 δις ειναι τιποτα

Vasileios

Πού θα τα βρούμε ρε ψηλέ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diesell_off_empty

«Stop» στην κυκλοφορία των παλιών ντίζελ που ταξινομήθηκαν και κυκλοφορούν παράνομα θα επιχειρήσουν να βάλουν τα συναρμόδια υπουργεία. Δείτε το σχέδιο δράσης που θα μπει σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

foreis

Οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα και την ΕΕ, για τις συναλλαγές της ΔΕΠΑ με την Shell και την ΕΝΙ, οι οποίες αφορούν τα ποσοστά των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρατείνουν το πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, το οποίο εκτιμάται ότι δεν θα ενεργοποιηθεί πριν το 2019.

akinita_taiped

Οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα των ιαματικών πηγών, της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών στην Κρήτη, αλλά και για τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ στα Καμμένα Βούρλα είναι αυτοί που παίρνουν σειρά το αμέσως προσεχές διάστημα από το γ' τρίμηνο του 2018 και μετά, όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποιήσης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

wall18

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες

443-thumb-large

Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει ότι υπό συζήτηση βρίσκεται παράταση της περιόδου αποπληρωμής των χορηγηθέντων δανείων από μηδέν έως 15 χρόνια, με τη Γερμανία να κινείται μάλλον στο κάτω μέρος της κλίμακας

19584574

Απαρίθμησε τρία δεδομένα για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, όπως  η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, η συμφωνία των μέτρων για το χρέος και η διευθέτηση θεμάτων για μετά το τέλος του προγράμματος