Ο Σπίρτζης κατηγορεί τώρα το ΤΑΙΠΕΔ ότι έχει καθυστερήσει τις αποκρατικοποιήσεις

Ο Σπίρτζης κατηγορεί τώρα το ΤΑΙΠΕΔ ότι έχει καθυστερήσει τις αποκρατικοποιήσεις

Ο υπουργός που υπέγραφε τις ιδιωτικοποιήσεις «με πόνο ψυχής και δάκρυα»,  κατηγόρησε στους θεσμούς το ΤΑΙΠΕΔ για ολιγωρία στην περίπτωση της Εγνατίας Οδού

spirtmesa
Ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ επέρριψε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης για τις καθυστερήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης, με αφορμή το θέμα του διαχωρισμού της Εγνατίας Οδού για το οποίο είχε σήμερα εκτενή συζήτηση με τους επικεφαλής των θεσμών στο Χίλτον καταφέρθηκε κατά της διοίκησης του Ταμείου κατηγορώντας το ότι αυτό ευθύνεται για την ολιγωρία που υπάρχει στην ολοκλήρωση του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπ. Υποδομών, ο οποίος στο παρελθόν καταφερόταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων υπογράφοντας όμως τις αποφάσεις με δάκρυα και «πόνο ψυχής», όπως έλεγε, εμφανίστηκε ως ο καλύτερος εφαρμοστής του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Ειδικά για την Εγνατία ανέφερε ότι «μάλλον το προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοί του, έχουν τεχνική ανεπάρκεια». «Ο μηχανισμός του ΤΑΙΠΕΔ εν γένει έχει πρόβλημα. Ο διαγωνισμός της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας τρέχει από το 2010, εμείς θα είχαμε τελειώσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων που εμποδίζει την ολοκλήρωσή του.

Ο ίδιος τόνισε πάντως πως η διαγωνιστική διαδικασία των διοδίων και της Εγνατίας πλέον προχωρά.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης