Πηγές ΥΠΟΙΚ: «Αναμενόμενη» η υποβάθμιση των στόχων ανάπτυξης από την Κομισιόν

ypoik

Την αποδίδουν στην  αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού μεγέθυνσης για το δ΄ τρίμηνο του 2017 αλλά και στον χαμηλότερο ρυθμό ιδιωτικής κατανάλωσης το 2017

«Αναμενόμενο γεγονός» χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της αναθεώρησης προς τα κάτω του ρυθμού μεγέθυνσης για το δ΄ τρίμηνο του 2017 αλλά και του χαμηλότερου ρυθμού ιδιωτικής κατανάλωσης το 2017, το ότι στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2018 διαμορφώνεται στο 1,9% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, επίσης, με τους ίδιους κύκλους, σημαντικά στοιχεία για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας συνιστούν οι ακόλουθες προβλέψεις:

- Για το 2018 η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.

- Για το 2019 προβλέπεται επίσης η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5% του ΑΕΠ) με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, το οποίο βάζει τέλος στα σενάρια που θέλουν παράταση της λιτότητας για το 2019 και 2020.

- Τέλος, η ανεργία προβλέπεται να μειωθεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα (από 21,5% στο 20,1%) το 2018 και θα πέσει στο 18,4% το 2019, για πρώτη φορά μετά το 2011.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μιχαηλ

Εκεί στο ΥΠΟΙΚ δυστυχώς είστε όλοι εκτος τόπου και χρόνου. Βρείτε μου μια περίπτωση που πέσατε μέσα σε κάτι. Ολο διαπιστώσεις κάνετε κατοπιν εορτής και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Αυτο που είναι κοινός τοπος στην Αγορά και στους ατυχείς Ελληνες εσείς το βλέπετε επιστημονικά. Τι είπαν στην Κομισιόν 1,9 ας πιάσει η οικονομία το 1% και να κάνουμε το σταυρό μας. Η αγορά εχει καταρρεύσει κύριοι. Παραιτηθείτε όλοι σας δεν μπορείτε να βγάλετε το καράβι σε ασφαλή νερά. Ειστε ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ σε ολα.

Παναγιώτης

Του Τσίπρα γιατι δεν του το είπατε? μας έπρηξε με την καθαρή έξοδο απο το μνημόνιο του. Εκτός και εχει την ανάγκη του καθημερινού ψέματος, αθεράπευτος κομμουνιστής και ψεύτης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)