Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Η Boeing έκανε άλμα άνω του 4% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες - Η άνοδος της μετοχής βοήθησε τον Dow να ανακάμψει

724f150a4
Μικτά πρόσημα σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από εναλλαγή προσήμων. Οι επενδυτές εστίασαν στην άνοδο της Boeing η οποία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα ενώ δεν έπαψαν να ανησυχούν για την άνοδο των επιτοκίων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,25% στις 24.083 μονάδες, ο S&P 500 +0,18% στις 2.639 μονάδες και ο Nasdaq -0,05% στις 7.003 μονάδες.

Η Boeing έκανε άλμα άνω του 4% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η άνοδος της μετοχής βοήθησε τον Dow να ανακάμψει για λίγη ώρα μετά από απώλειες που έφτασαν νωρίτερα έως τις 201,05 μονάδες. Τελικά σημείωσε άνοδο 59 μονάδων.

Οι επενδυτές εστίασαν και σήμερα στην απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου που άγγιξε το 3,03%. Τη Τρίτη η απόδοση της δεκαετίας ξεπέρασε για πρώτη φορά το 3% μετά το 2014, με αποτέλεσμα ο Dow να κάνει βουτιά άνω των 400 μονάδων.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η άνοδος του κόστους δανεισμού μπορεί να επιβραδύνει την οικονομία και να βλάψει την ικανότητα των επιχειρήσεων να επαναγοράζουν τις μετοχές τους.

«Επί 10 χρόνια, τα επιτόκια διατηρήθηκαν τεχνητά χαμηλά για να ενθαρρύνουν την ανάληψη ρίσκου», δήλωσε ο Jack Ablin, ιδρυτικός στέλεχος της Cresset Wealth. «Μόλις φθάσουμε σε πιο κανονικά επίπεδα, αυτό θα είναι μια πρόκληση για τις μετοχές».

Σήμερα ανακοίνωσαν αποτελέσματα και οι Twitter και Comcast με καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη κι έσοδα για το πρώτο τρίμηνο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,8% ή 10,20 δολ., στα 1.322,80 δολ. η ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου 2018.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 35 σεντς ή 0,5% τερματίζοντας στα 68,05 δολάρια το βαρέλι. Άνοδος 14 σεντς για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στα 74 δολάρια.

Κλείσιμο
Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης