Σεντένο: Δεν υπάρχουν συζητήσεις για παράταση του ελληνικού προγράμματος - Πιο κοντά σε συμφωνία για το χρέος

Σεντένο: Δεν υπάρχουν συζητήσεις για παράταση του ελληνικού προγράμματος - Πιο κοντά σε συμφωνία για το χρέος

«Πάγο» στα σενάρια, μετά τα γερμανικά δημοσιεύματα, βάζει ο επικεφαλής του Eurogroup

mario_centeno
Να βάλει «πάγο» στα σενάρια παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, που ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι, επιχειρεί ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σχολιάζοντας τα γερμανικά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για ενδεχόμενο ολιγόμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο φέρονται να συζητούν οι δανειστές, ο κ. Σεντένο, μιλώντας στο Atlantic Council, σύμφωνα με το Reuters, είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Προσέθεσε, μάλιστα, πως οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στην έξοδο από αυτό.

H Ελλάδα και οι πιστωτές της μοιάζουν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε επίσης, από την Ουάσινγκτον, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Σεντένο τόνισε ότι, αν και υπάρχουν "ορισμένα ζητήματα" ακόμα, σε ό,τι αφορά το χρέος της Ελλαδας, οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ, αλλά και η Αθήνα προχωρούν, σταδιακά, προς μια διευθέτηση.

"Είμαστε σε καλή θέση να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα με την Ελλάδα... Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στο τραπέζι που σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης... Έχουμε συνεργασία με όλους τους θεσμούς, ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και η δική μου αίσθηση είναι ότι σαφώς και είμαστε πολύ πιο κοντά στο να κλείσουμε αυτά τα κενά, απ' ό,τι ήμασταν πριν" υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης