Το «μεγάλο κόλπο» του κράτους: Κρατάει λεφτά, «σβήνει» οφειλές του, προεισπράττει φόρους

Το «μεγάλο κόλπο» του κράτους: Κρατάει λεφτά, «σβήνει» οφειλές του, προεισπράττει φόρους

«Ψίχουλα» έδωσαν για ληξιπρόθεσμα τα υπουργεία τον Σεπτέμβριο - Με 1,2 δισ. ευρώ επιστροφές φόρων από την ΑΑΔΕ ήρθε την δόση των 800 εκατ. ευρώ

Στα 4,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Κράτους σε ιδιώτες, από σχεδόν 6,1 δισ. ευρώ που είχαν φτάσει τον Αύγουστο. Η εξόφληση χρεών ύψους 1,5 δισ. ευρώ ήταν το κριτήριο με βάση το οποίο η χώρα πήρε εχθές την δόση των 800 εκ. ευρώ από τον ESM
.
 
Ωστόσο «εξόφληση» οφειλών από το Κράτος, δεν σημαίνει και… αποπληρωμή των χρεών. Και αυτό γιατί, με βάση τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης που δημοσίευσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών: 
 
- Από τα σχεδόν 6,023 δισ. ευρώ που χρωστούσε το Κράτος τον Αύγουστο, τα υπουργεία και οι φορείς του δημοσίου πλήρωσαν σε χρήμα τον μήνα Σεπτέμβριο μόλις 350 εκατ. ευρώ. Από 3,909 δισ. που χρωστούσαν οι φορείς, οι οφειλές μειώθηκαν σε 3,559 δισ. ευρώ.

- Η μεγάλη μείωση οφειλών εμφανίζεται λόγω των υψηλών επιστροφών φόρων που εμφανίζει η ΑΑΔΕ. Τον Αύγουστο εκκρεμούσαν 2,114 δισ. επιστροφές φόρων, αλλά τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν σε μόλις 931 εκατομμύρια ευρώ (-1,183 δισ. ευρώ). Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα χρέη των τελωνείων σε ιδιώτες. Το «ευτύχημα» για το δημόσιο όμως ήταν πως ενώ τον Ιούλιο που βγήκαν χιλιάδες πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, οι επιστροφές φόρων εκτινάχθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ (αντί 3,3 δισ. που υπολόγιζε για ολόκληρο το 2017 η κυβέρνηση) αλλά τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οπότε μεγάλο μέρος από τα 1,2 δισ. ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει η εφορία, συμψηφίστηκαν με οφειλές ΕΝΦΙΑ που εξοφλήθηκαν αν και δεν είχαν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμα.


Έτσι, με ένα σμπάρο, η κυβέρνηση πέτυχε:
 
- να εξοφλήσει υποχρεώσεις επιστροφών φόρου εισοδήματος, χωρίς να βγάλει «ζεστό χρήμα» από τα κρατικά ταμεία για να πληρώσει τους ιδιώτες.

- να εμφανίσει «εισπράξεις» από ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχει πληρωθεί ο φόρος από τους φορολογούμενους, σβήνοντας οφειλές με συμψηφισμούς που το ίδιο το δημόσιο έκανε.

 
- να «προεισπράξει» μαζικά τον ΕΝΦΙΑ, αντί να περιμένει από τους φορολογουμένους να τον πληρώσουν σε έως και 5 δόσεις, όπως θα είχαν δικαίωμα από το νόμο αν είχαν στα χέρια τους τα λεφτά που τους χρωστούσε το κράτος και πλήρωναν με αυτά τις δόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μανος

Αυτο το προεισπραττει φορους,τεραστια μαστιγα......που θα τα βρεις για να τα πληρωσεις,αν εσενα δεν σε εχει πληρωσει ο πελατης? Απο δανεισμο. Ετσι,σε παραδιδουν στα χερια των τραπεζων......

Ανακατωσούρης

Κράτος απατεώνας. Η φοροδιαφυγή σε ένα τέτοιο οθωμανικού τύπου κράτος είναι λύση επιβίωσης και χρέος απέναντι στις οικογένειες μας.

Μπαστουνόβλαχος

Aν δεν πληρώνει τις οφειλές του το κράτος και κρατάει τα λεφτά, φυσικά και θα έχει πλεόνασμα... Και εγώ αν δεν πληρώσω ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, πλεόνασμα θα έχω...

Κραταει λεφτα ε;

Ολοι στις τραπεζες για αδειασμα καταθεσεων τωρα.

ΕΛΕΟΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Έλεος, όχι αλλά επιδόματα Υπάρχει μια εξαιρετικά σωστή λογική να υπάρχουν επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζεται και εκεί που δεν υπάρχει δυνατότητα βιοπορισμού ή άλλων θεμάτων. Ο τετραπληγικός, ο βαρειά ασθενής πρέπει να παίρνει επίδομα και να είναι σίγουρο οτι το επίδομα πάει για τις ανάγκες του. Αλλά αυτό με το δήθεν κοινωνικό μέρισμα, τη δήθεν αναδιανομή. . . αυτό που βάζουν εφορία παντού για να τα δώσουν αλλού. . . Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά υπάρχουν κι άλλοι που μαθαίνουν να ζουν με τα επιδόματα παρ'όλο που και να δουλέψουν μπορούν και να επιζήσουν. . . καθαρίζουν 1000 - 1200 ευρώ το μήνα το άτομο από τα επιδόματα και την περνάνε μια χαρά και στην υγειά των κορόιδων που πληρώνουν ακόμα φόρους ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Εισάγετε ως κριτήριο το ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κι όχι το φορολογητέο και να δούμε ποιοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Αλήτες μπαταχστηδες!!! Βρε καλα κάνουμε κ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΜΕ αυτο το κ..λοκράτος !!!!!

Φασιστάκος...

Είχες βάρδια στο τρολάρισμα και δεν μπόρεσες να καταθέσεις τις απόψεις σου στην μάζωξή σας, ε ;

Καθίκια

Αριστεροί του κερατά

Πάνος

Έχουμε πλεόνασμα πάντως!!!!!δεν υπάρχετε ότι χειρότερο πέρασε ποτέ από αυτήν την χώρα!!!!

Αγύριγο κεφάλι

Προς Κυβέρνηση:___________Σταματήστε αυτές τις ΑΗΔΙΕΣ με τα ψωρο-"κοινωνικά μερίσματα" τα οποία σε όσους τα λαμβάνουν ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ και κοιτάξετε:__________1. Μείωση της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε φόρου ΚΑΤΟΧΗΣ επί των Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ και ΦΜΑΠ) και ____________ 2. Δόσιμο των καθυστερούμενων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ Συντάξεων που ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΗΔΗ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά χρήματα από τους χιλιάδες συνταξιούχους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ τους!_________________(Και ΜΗΝ αγοράσετε ΚΑΝΕΝΑ όπλο και ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ και ΠΕΤΑΤΕ και εκεί τα χρήματα______Ρε ΟΥΤΕ σφαίρα, ούτε φυσίγγιο, λέω!_______________Θα τα ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ έτσι!).

George

Αγύριγος έκπληξη. Μέχρι εκεί που γράφεις για τα όπλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς όπλα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται όταν όλοι οι άλλοι εξοπλίζονται. Από την άλλη μας το επιβάλλουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρότι κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν τις δαπάνες που υποχρεούνται (εμείς τις πληρώνουμε στο ακέραιο αυτές τις υποχρεώσεις), ρίχνοντας έτσι τα λεφτά στην οικονομία τους δημιουργώντας ανάπτυξη. Ναι, αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και ξέρουν όλοι ότι είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια του πλανήτη. Και κάποιοι συμπατριώτες μας εδώ τους έχουν για υπόδειγμα και τους προσκυνάνε. Ακόμη κι αν στην Αμερική έχουν φάει πολλές σφαλιάρες και εξευτελισμούς οι εταιρίες τους, οι Ευρωπαίοι δεν τους αγγίζουν γιατί στην Ευρώπη έχουν λαδώσει ότι κινείται για κάνουν τις μπίζνες τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

forologiki-klimaka-2

Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με μικρότερο δημοσιονομικό κόστος, προβλέπει μείωση του ελάχιστου συντελεστή από το 22% στο 9%, καθώς και μείωση κατά μία ποσοστιαία μόνάδα όλων των συντελεστών για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ

2
electrixc_cars

Τα κίνητρα που εξετάζονται για την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων - «Θέλουμε να αποσύρουμε από τους ελληνικούς δρόμους τα αυτοκίνητα που μολύνουν το περιβάλλον», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

7